Bekerwedstrijd duurt kwartier te lang voor Eenrum

Tot een kwartier voor tijd ging de bekerstrijd tussen vijfdeklasser Eenrum en GRC Groningen 2 (reserve hoofdklasse) gelijk op, met de meeste kansen voor de thuisploeg. Toen waren het de gasten die binnen 6 minuten 3 keer wisten te scoren en met 2-5 weer richting Corpus den Hoorn vertrokken.

De toeschouwers kregen een leuke open wedstrijd voorgeschoteld; beide ploegen speelden vol voor de winst. De wedstrijd duurde niet lang voor Eenrum-aanvoerder Sieb Solinger, hij moest al vroeg geblesseerd het veld verlaten.

Op het terras volgde Solinger, in goed gezelschap, verder de wedstrijd.

Het waren de Stadjers die na 12 minuten op voorsprong kwamen. Kasper Beuker werd in de ’16’ ingespeeld en kon simpel de 0-1 langs Eenrum-goalie Anton Bronsema schuiven. Niet veel later kwam de GRC-spits weer in kansrijke positie, maar nu was Bronsema die redding bracht.

In de 21ste minuut was het de zeer sterk spelende Sybolt Lindenberg die Roy Kamps diep stuurde. Kamps stuitte op GRC-goalie Thomas Paters, kreeg de bal weer in de voeten en legde terug op Lindenberg. De rechterverdediger gaf nu strak voor en het was Milan Rutkowski die snoeihard diagonaal raak kopte, 1-1. Vier minuten later was het Rutkowski die tot een voorzet kwam en weer was het bijna raak. Nu zette Nick Rijzenga z’n hoofd tegen de bal, maar die belandde op de paal. Eenrum was beter en was nog een paar keer dicht bij een goal. Zo kopte Nick Rijzenga op de paal, raakte Lindeberg de lat en miste Kamps bij een 1 op 1 met de Groninger sluitpost. In de 39ste minuut was het dan toch Kamps die de Eenrumers verdiend op voorsprong zette. Hij kwam in het vijandelijke strafschopgebied met enig geluk in balbezit, draaide weg en schoot met links binnen, 2-1. GRC dacht nog voor de thee gelijk te kunnen maken, maar het was doelman Bronsema die Sven Jager in kansrijke positie het scoren wist te beletten.

In de tweede helft speelde de thuisploeg ook goed en kreeg het kansen. Toch was het GRC dat na een uur spelen de gelijkmaker maakte vanaf ‘de stip’. Hieraan ging een domme, onnodige duw in de rug van een Stadjer aan vooraf.

Eenrum leek nog genoeg energie over te hebben om de overwinning te pakken. Via de zijkanten kwam men vaak door, alleen had men pech of miste de scherpte voor het doel en bleek GRC-doelmanPaters toch een moeilijk te nemen horde. Kamps dacht in deze fase van de wedstrijd twee keer te scoren, maar zijn eerste inzet werd door Paters uit de kort hoek geranseld. op zijn tweede inzet was Paters kansloos, maar wist Laurens Sembiring de bal van de doellijn te halen.

Roy Kamps langs z’n man en geeft voor

De krachten vloeiden weg bij de Eenrumers, waardoor het net iets makkelijker voetballende GRC het middenveld helemaal in handen kreeg. Ook de organisatie in de verdediging van de thuisclup was weg, waar GRC optimaal van zou profiteren. Waar Eenrum had verzuimd te scoren deden de Groningers dat wel.  In de 75ste minuut kreeg GRC-captain Sven Jager op de achterlijn alle tijd om de bal voor te geven op Frank Euwema. Moederziel alleen kon hij de bal in het doel werken, 2-3.

Drie minuten later werd Diezelfde Euwema diep gestuurd. Op zo’n 25 meter van het doel zag hij dat Eenrum-goalie Bronsema ineens voor hem opdook, waarna de bal met een simpel puntertje langs de sluitpost in het lege doel verdween, 2-4.

De verdediging van Eenrum was helemaal van slag, wat twee  minute later in de 2-5 resulteerde. Met een prachtig hakballetje bediende Bas Zielstra in ‘de 16’ ploeggenoot Ivo Govaarts, die de eindstand op 2-5 beapaalde.

Ondanks de geflatteerde nederlaag biedt het spel van Eenrum veel perspectief voor het komend seizoen. Met de ‘aankopen’ van voorzitter Jannes de Vries gaat dit versterkte elftal hele hoge ogen gooien. “Volgend seizoen bestaat VV Eenrum honderd jaar. Het zou mooi zijn als we dan ook kampioen zouden worden”, aldus de sympathieke voorzitter.

Volgens mij hoeft de preses zich geen zorgen te maken en komt alles goed.