Ronde van Kloosterburen breed wielerfeest

Foto: Anneke de Hoop

Een zeer gevarieerd wielerfestijn, dat is de 38e aflevering van de Ronde van Kloosterburen aanstaande zaterdag.

Om 12.00 uur begint de Dikkebanden Race. Dit zijn wedstrijden voor de jeugd die op gewone fietsen rijdt. Deze koersjes zijn bedoeld om jongeren kennis te laten met wielrennen, maar dan op een laag instapniveau. Voor deze’ little hommies’ zijn dit jaar speciale prijzen ingezet. De ploegleider van het Groningse Young Talents Cycling Team stelt voor de snelste jongen en meisje een wielertruitje beschikbaar. Ploegleider Berto Merx: ‘Ons team bestaat uit renners van 14 tot 18 jaar. Ik heb er alle baat bij om jeugdigen voor de wielersport warm te maken. En wie weet, zit daar zaterdag een jongen of meisje bij waar we later veel van zullen horen.’

Om half twee beginnen de wedstrijden voor de officiële jeugdrenners in de verschillende leeftijdscategorieën. De startlijst overziend, kan men Nina Oolders als een zeer serieuze kandidaat aanwijzen voor de overwinning in categorie 4. 

Om 17.00 uur staat de funklasse op de startlijn. Dit zijn fietsfanaten uit het Kloosterburense, die geen officiële status hebben. Het is trouwens lovenswaardig dat de organisatie van de ronde van Kloosterburen zo’n wedstrijd organiseert om de lokale fietssporters in een wedstrijd samen te brengen.

De dames 17 jaar en ouder binden om 18.00 uur de strijd met elkaar aan. Gevolgd door de heren 17+, die om 19.30 uur het startschot krijgen. 

Reacties