Axel van der Tuuk tweede in Assen

Foto: Berto Merx

Het is niet alle dagen superfeest. Dat is de belangrijkste conclusie voor de renners van het Young Talents Cycling Team na de Drentse Dorpenomloop van zaterdag. 

Met Axel van der Tuuk als tweede nipt de sprint verliezend, Olav Kooij 17e en Mike Schuch op plek 31 van de 120 renners die van start gingen in Assen, was het gewoon mooi gereden. Met weer een erbij in de reeks klinkende ereplaatsen die dit seizoen zijn behaald. Maar laten we eerlijk zijn, het was de bedoeling om in Assen, onder de rook van Groningen, de overwinning te behalen. Maar ja, tussen droom en daad staan hindernissen van velerlei aard.

De laatste 10 kilometer reden Van der Tuuk en Kooij keurig mee in de kopgroep die slechts op 15 seconden voorsprong van het zwaar uitgedunde peloton bleef hangen. Olav trok de sprint aan voor Axel, geboren en getogen in Assen, met een stevige sprint in de benen. En wat normaal gesproken een katje in het zakje zou moeten zijn, was dat het deze keer niet. Ploegleider Berto Merx: ‘Er is altijd een keer dat het niet lukt.  Zo is de koers nou eenmaal,  voorspelbaar, maar niet altijd met een voorspelling die uitkomt. De mannen hebben knap gereden. Het hele jaar al rijden ze goed. Maar het is niet elke dag superfeest.’

Cookieinstellingen