Overige clubs gemeente De Marne

Zeester won zaterdag van ‘rode lantaarndrager’ Jistrum. Het werd 6-1 voor de Zoutkampers die verre van goed speelden, maar gelukkig altijd nog Vince van der Veen hebben. De spits scoorde 4 keer en staat inmiddels op 32 doelpunten.

De overige vier clubs uit de gemeente speelden ook, en deden dat als volgt.

FC LEO – BSVV

FC LEO moest zaterdag in op eigen veld flink aan de bak om de 3 punten in Leens te houden. Tegenstander was BSVV uit Bovensmilde, nummer 4 op de ranglijst. Halverwege de eerste helft kwamen de Leensters op voorsprong door een doelpunt van Marco Rietema. Vijf minuten later verdubbelde topscorer Rowan Rozema de voorsprong, waarna Kaji Mohammed namens de gasten tegen scoorde. Zo werd er na 45 minuten met 2-1 op de scorebord de kleedkamers opgezocht.

Met nog een klein kwartier op de klok leek Rowan Rozema, met zijn tweede treffer van de middag, FC LEO in veilige haven te schieten. Het was echter BSVV dat direct iets terug deed. Het was Marten Homan die de 2-3 tegen de touwen werkte en ervoor zorgde dat het nog een spannende laatste 10 minuten werd.

FC LEO wist verdere tegentreffers te voorkomen, maar scoorde zelf ook niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in 3-2 voor het team van coach Gerke Kersaan.

Drie zeer belangrijke punten die, samen met de winst in de uitwedstrijd tegen GRC Groningen van aankomend weekend, de Leensters in de vierde klasse houden.

DROGEHAM – VVSV ’09

Het team van coach Jaap van der Ploeg speelde zaterdag niet eens onaardig, maar stond na 90 minuten toch weer met lege handen. In en tegen Drogeham werd het 3-2 voor de gastheren. Het betekende de 19de nederlaag van het seizoen voor deUlrumers. Daarnaast werd er 4 keer gelijk gespeeld en slechts 2 keer gewonnen.

Aanstaande zaterdag speelt VVSV ’09 in eigen huis tegen VVT uit Twijzelerheide, wint en sluit het seizoen netjes af. En dan weer vol vertrouwen samen verder, op naar een nieuw seizoen.

BLAUW GEEL ’15 – VV KLOOSTERBUREN

De verrassing van het amateurvoetbal dit weekend kwam zeker zondag vanuit Groningen, waar Kloosterburen titelkandidaat Blauw Geel ’15 op eigen veld met maar liefst 1-5 van het veld veegde. De stad-Groningers hadden het draaiboek voor een eventueel kampioenschap deze middag klaar liggen, maar die ging in de rust weer de kast in.

vv Kloosterburen streed weer eens als vanouds van begin af aan. Voor de supporters, voor elkaar en dit keer vooral voor trainer Pieter Oosterhuis, wiens dochtertje in het ziekenhuis ligt. Blauw Geel ’15, dat de uitwedstrijd nog in twee etappes (gestaakte wedstrijd en uitspelen hiervan) met 4-1 had gewonnen werd overdonderd en had helemaal niets in te brengen tegen een ontketend Kloosterburen.

Lex Stok bracht de gasten na een kleine 20 minuten op voorsprong (0-1) en het was Jasper Wiersum die er met twee doelpunten voor zorgde dat er met 0-3 werd gerust.

Halverwege de tweede helft redde Sebastian Krauss de eer voor de thuisploeg, maar was het Joost Gerdez die in de slotminuten even wat zout in de wonden strooide door nog twee keer te scoren, 1-5.

Een prachtige overwinning voor Kloosterburen dat volgende week in eigen huis de laatste wedstrijd van het seizoen afwerkt tegen Tynaarlo.

VV EENRUM – GROEN GEEL

Na de regelmatige 5-1 overwinning van Eenrum, thuis tegen Groen Geel, en de onverwachte 1-5 nederlaag van Blauw Geel tegen Kloosterburen, wordt het volgende week alles, toetje(s) of niets voor de roodbaadjes. Het is bovenin ongemeen spannend, in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal.

Bij een overwinning komende zondag op VVK zijn de marnebewoners of kampioen, of eindigt men samen bovenaan -met beslissingswedstrijd(en) daarna-, of derde periodewinnaar. Bij een gelijkspel is men eveneens derde periodewinnaar, maar bij verlies staat men met lege handen en gaat opponent VVK er met de derde periode vandoor en is het seizoen voorbij. Volgt u het nog?

In de een na laatste wedstrijd, tegen Groen Geel, stond het bij rust 3-0. Milan Rutkowsky en twee maal Bobo Miedema waren de doelpuntenmakers. Na de pauze kwamen de bezoekers na ruim een half uur op 3-1. Man of the match Bobo Miedema faalde drie maal alleen voor de keeper, maar scoorde toch nog twee maal en bracht de eindscore daarmee op 5-1.

Verslag en filmpje: VV Eenrum