Overige clubs gemeente De Marne

Eenrum en Kloosterburen speelden zondag tegen elkaar. De derby, die met 4-1 werd gewonnen door de thuisploeg, is er eentje om snel te vergeten. Hoe de andere clubs uit de gemeente het deden leest u hieronder.

FC LEO – WASKEMEER

FC LEO ging zaterdagmiddag in eigen huis hard onderuit. Waskemeer, de nummer 3 op de ranglijst, won in Leens vrij makkelijk. Na 90 minuten stond er 2-5 op het scorebord. Halverwege stond het 0-2. Direct na rust deed Rowan Rozema iets terug, maar het waren de gasten die met 2 goals uitliepen naar 1-4. Rozema, wie anders, maakte er nog 2-4 van, waarna de gasten de eindstand op 2-5 bepaalden.

In dezelfde klasse werd MAMIO uit Groningen kampioen door BSVV te verslaan. Met 11 punten voorsprong op nummer twee RWF, die nog 3 wedstrijden heeft te gaan, is de multiculturele club van de Eikenlaan in de stad  onbereikbaar geworden. .

VVSV ’09 – SC BOORNBERGUM ’80

VVSV ’09 heeft ook zaterdag niet kunnen winnen. Het kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, maar tijdens het juichen scoorden de gasten uit Friesland de gelijkmaker, 1-1. Op slag van rust moest het team van trainer Jaap van der Ploeg een tweede treffer incasseren. Een vervelend moment en 1-2.

De tweede helft ging het lange tijd goed voor de Ulrumers. Totdat de gasten een kwartier voor tijd de 1-3 maakten en vervolgens nog drie keer het net wisten te vinden, 1-6.

HARKEMA OPEINDE – ZEESTER

De vooraf als lastig bestempelde thuiswedstrijd tegen het in uitstekende vorm verkerende Zeester, is voor Harkema-Opeinde uitgemond in een walk-over. Dat was niet direct af te lezen aan de 3-0 uitslag die de wedstrijd kreeg. Wie de kansenverhouding van de tweestrijd daarentegen op papier zou zien, zal meteen terecht hebben geconcludeerd dat de gasten alle hoeken van het veld hebben gezien.

Zeester-spits Vince van der Veen – al wekenlang aan de lopende band scorend – lag zaterdagmiddag volledig aan de ketting bij Willem Spoelstra. Kansen voor de Zoutkampers waren dan ook schaars. Vijko Postma was twee keer het dichtst bij een doelpunt namens Zeester. Beide pogingen konden Harkema-goalie André de Graaf nauwelijks verontrusten. De eerste keer produceerde Postma een afstandsschot dat een metertje over vloog. De tweede keer op slag van rust ging de Zoutkamper nummer 9 met een diepe bal aan de haal. Hij probeerde De Graaf vanuit een moeilijke hoek te omspelen, maar liep het speeltuig ruimschoots over de achterlijn. De thuisploeg daarentegen reeg de kansen wel aaneen. Al in de zesde minuut was er een uitgespeelde kans. Wilbert Huitema onderschepte een breedtepass en zette Hille Postma vrij voor het doel. Postma raakte slechts de voeten van Zeester-goalie Wieringa. Vijf minuten later raakte Postma de bal in het vijandelijke strafschopgebied finaal verkeerd, waarna de knikker bij de tweede paal bij Hilbrand Benedictus terecht kwam. Diens poging rolde naast. Na exact een kwartier spelen braken Hille Postma en Wilbert Huitema in overtalsituatie uit. Laatstgenoemde ging voor eigen succes en schoot naast. In minuut 23 was het wel raak. Gerard Spinder behield goed het overzicht nadat hij de bal vanuit de rebound voor de voeten kreeg. Hij speelde Hille Postma aan die de bal slechts in het lege doel hoefde te tikken: 1-0. In de 45ste minuut zag Hilbrand Benedictus zijn inzet bij de eerste paal via een Zoutkamper been net naast dwarrelen.

De marge was halverwege slechts één. Een uitgangspositie die de gasten nog enigszins hoop verschafte. Die hoop werd al een minuut na de pauze de grond ingeboord. De formidabel spelende Fokko Spinder – die negentig minuten lang kilometers aan werk verzette – kwam op links door en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Hilbrand Benedictus. Benedictus mistte de bal. In zijn rug was Wilbert Huitema wel attent, die de bal in het verlaten doel schoof: 2-0. Na de tweede Harkemaster treffer werd het duel nog eenzijdiger. Er ontstond een ware schiettent voor het Zoutkamper doel, die gedurende de gehele tweede helft aan zou houden. Toen de stofwolken waren opgetrokken, was het een wonder dat Harkema-Opeinde nog maar eenmaal wist af te drukken. In minuut 57 zette Fokko Spinder Hille Postma vrij voor de keeper. Goalie Wieringa redde met de voet. Drie minuten later was Fokko Spinder wederom de aangever. Dit keer was het Wilbert Huitema die een uitgelezen kans om zeep hielp. Vanuit de rebound kreeg Hilbrand Benedictus een mogelijkheid die minstens even groot was, maar ook niet in een doelpunt werd omgezet. In minuut 64 trof Hille Postma de voet van goalie Wieringa na een hoekschop van Fokko Spinder. Twee minuten daarna was het eindelijk raak. Na een snel genomen vrije trap van Gerard Spinder kwam het leder bij Dennis Postma terecht, die een houdbaar lijkende roller produceerde, die via de binnenkant van de paal in het doel belandde: 3-0. Postma bekroonde hiermee een puike wedstrijd van zijn kant. Nog geen vijf minuten later leek ook het vierde doelpunt aanstaande. Hilbrand Benedictus werd door de keihard werkende terriër Marco Dijkstra onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. De toegekende strafschop van Wilbert Huitema – normaliter vaak een zekerheidje – werd door keeper Wieringa gepakt. In het laatste kwart was Hilbrand Benedictus nog tweemaal kansrijk, maar hij slaagde er niet in de keeper te passeren. Invaller Sjirk Bruining lukte dat wel, echter was het Zeester-verdediger Niels Alt die de bal van de lijn haalde. Spijtig voor de gasten was het dat verdediger Jan Wouter Zwart in de slotfase het veld moest verlaten na een kopduel, vermoedelijk met een hersenschudding.

Verslag: Harkema Opeinde