Kloosterburen zint op revanche in Eenrum

Foto: DeMarneNieuws

Zondag is het weer zover, de ‘Kraker van De Marne’. Dit keer in Eenrum. Eerder dit seizoen won Eenrum met 3-4 in een hectische wedstrijd met alles erop en eraan.

Donderdagavond na hun competitiewedstrijden vroeg DeMarneNieuws de trainers, die zich beide n.a.v. zeer slecht fluiten van de scheidsrechter in de heenwedstrijd nogal ‘misdroegen’, hoe de derby van aanstaande zondag leeft en wat ze denken te verwachten.

Ronald Bouwman

Ronald Bouwman (VV Eenrum) na z’n gewonnen wedstrijd (0-1) in Farmsum: “Focus lag vanavond op Farmsum. Het leeft alleen bij de ‘echte Eenrumers’. Ik probeer het derbygevoel ook zoveel mogelijk bij de groep weg te houden. Ik denk dat dat onze grootste vijand is, want ik ben niet bang voor het zeer matige Kloosterburen, maar wel voor de randverschijnselen.”

“O ja, nog even dit…… Ik gedraag mij altijd of er moet weer zo’n patiënt als scheids zijn aangesteld”, laat Bouwman nog even weten.

Bij Eenrum, dat o.a. doelpuntenmakers Michel Maggi (geschorst) en Adem Secer (vakantie) mist, dus enigszins een rustige benadering.

Hoe anders is dat in Kloosterburen.

Pieter Oosterhuis

Pieter Oosterhuis (VV Kloosterburen) na de nederlaag (1-7) tegen Harkstede: ”Hier leeft maar 1 ding; revanche op de onterechte nederlaag eerder dit seizoen. Het wordt een uitdaging, want onze selectie is smal en winnen zal dus heel lastig worden. Maar een derby is een wedstrijd op zich , waar spelers en supporters al weken mee bezig zijn. Ik verwacht dan ook een felle strijd.”

“We hebben niets te verliezen, Eenrum des te meer. De druk zal dan ook bij hen liggen. Wij kunnen vrijuit gaan! Een punt? Nee, bij ons is het alles of niet. Het hele seizoen al,” aldus de trainer van Kloosterburen. 

 

Er wordt zondag om 14.00 uur afgetrapt op het sportpark aan de J.J. Willingestraat te Eenrum.

 

 

 

Cookieinstellingen