Slap begin nekt Eenrum

Zeer slap beginnen aan de topper tegen SV Bedum heeft VV Eenrum een nederlaag opgeleverd. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer waren het de Bedumers die de thuisploeg met de rug tegen de muur zette en na 20 minuten al met 2-0 leidden in Eenrum.

Al in de eerste minuut moest Eenrum-doelman Anton Brontsema flink aan de bak. Vanuit een hoekschop van Jesse Fokkema was het de lange Thijs Rietvoort die snoeihard raak leek te koppen, maar de sluitpost van Eenrum ranselde de bal prachtig uit de linker bovenhoek.

Hierna bleef het éénrichtingsverkeer op het doel van Brontsema en was het wachten op de openingstreffer van Bedum. Toch was het Eenrum die 1 keer onder de druk uit kon spelen en een enorme kans kreeg. Een lange pass van Milan Rutkowski, werd door Bobo Miedema gecontroleerd en op Mattheus Nubé gegeven, die direct Siebrand Solinger op links inspeelde. De routinier schoot vervolgens voorlangs, waarmee een ‘onverdiende’ treffer uitbleef.

Aan de andere kant van het veld was het niet veel later dan toch eindelijk raak voor de gasten. Slecht verdedigen aan Eenrum-zijde zorgde ervoor dat de bal tot drie keer toe door het strafschopgebied ging, totdat Jesse Fokkema het overzicht behield en in de drukte Robbert Wal. De middenvelder geheel vrijgelaten, kon aanleggen en vervolgens de bal tegen de touwen jagen, 0-1. er was een kwartier gespeeld en de volgende treffer zou niet lang op zich laten wachten. Eenrum had balbezit op eigen helft, maar verspeelde op een zeer knullige manier de bal, waarop doelman Anton Brontsema in eerste instantie redding wist te brengen. De bal viel echter voor de voeten van Robbert Wal, die met een bekeken schot zijn tweede treffer van de avond maakte, 0-2.

Rijzinga (17) in duel met Bedum-doelman Walraven

Mogelijkheden op een derde Bedumer treffer waren er nog totdat Eenrum terug kwam in de wedstrijd. Bedum liet de teugels een klein beetje vieren, waar de ploeg van trainer Ronald Bouwman gebruik van probeerde te maken. Zo kregen de Eenrumers voor rust twee mogelijkheden.

Na een half uur spelen kwam Michel Maggi over de rechterkant goed door en gaf vanaf de achterlijn goed terug op Siebrand Solinger die ineens uithaalde. Een ‘polletje’ deed de bal opstuiten waardoor Solinger de bal helemaal verkeerd raakte en richting de feesttent van SPRING op het trainingsveld joeg. Overtuiging zat er in ieder geval wel in het schot. Ook in de afwerking van Solinger vlak voor rust, maar nu schoot hij hard op het lichaam van invaller Luuk Brands, die na 9 minuten al de geblesseerde Chris Smit was komen vervangen. Rust 0-2.

Solinger schiet tegen Brands op
Milan Rutkowski heerst in de lucht

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Een beter Eenrum, dat wat goed te maken had en op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Binnen de minuut was het Bobo Miedema die vanaf de rechterkant een prima voorzet los, die door Michel Maggi tegen de paal werd gekopt. De terugspringende bal kwam vervolgens bij Mattheus Nubé, die Stefan van der Woude bij de tweede paal vrij inspeelde. De inzet van de verdediger in de korte hoek werd door Bedum-sluitpost Julian Walraven.

Eenrum bleef vroeg druk zetten, daarmee Bedum ver van het doel houdend. Na een uur spelen kreeg Eenrum de volgende goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar aanvoerder Mattheus Nubé faalde oog in oog met de Bedumer doelman. Even later leek Bedum de wedstrijd op slot te gooien toen Jesse Fokkema scoorde uit een indraaiende vrije bal van Frans van Loenen. De goal werd echter om onduidelijke reden afgekeurd, waardoor Eenrum in de wedstrijd bleef. De thuisploeg leek direct te profiteren uit een goed genomen vrijebal van Milan Rutkowski, maar de kopbal van Nick Rijzinga was een makkelijk prooi voor Bedum-goalie Walraven.

Eenrum bleef geloof houden in een goed resultaat en de mogelijkheden waren er ook. Bedum loerde op de ruimte die er zou komen om te counteren nu de thuisploeg risico’s moest gaan nemen. De gasten deden daar te weinig mee, alleen Thijs Helder deed nog een keer serieus van zich spreken. Halverwege de tweede helft denderde hij vanaf eigen helft langs alle roodhemden die hij op z’n weg tegenkwam, maar was z’n afwerking met rechts vervolgens zeer zwak.

In de 84ste minuut krulde Nick Rijzinga  een vrije bal de ’16’ in, waarna scheidsrechter Brouwer floot en zomaar naar de stip wees. Eenrum kreeg een strafschop wegens gevaarlijk spel (laag koppen-te hoog been). Nick Rijzinga pakte het cadeautje graag uit, 1-2.

Waar Eenrum zich opmaakte voor een slotoffensief en minimaal een punt, was het Frans van Loenen die twee minuten later alle hoop aan flarden schoot, 1-3. Een gefrustreerde Michel Maggi, kreeg kort daarna z’n tweede ‘domme’ gele kaart. Met tien man en hulp van de 17-jarige sluitpost van Bedum maakte Nick Rijzinga met een wanhoopschot nog de 2-3, maar daar bleef het bij.

Bedum-coach Dick Visser

SV Bedum-trainer Dick Visser was na het laatste fluitsignaal scheidsrechter Brouwer als een kind zo blij. Hij stak het niet onder stoelen of banken, z’n vreugdedansje op het veld mocht er zijn. Begrijpelijk, aangezien de scheidende trainer, die de club in goede en slechte tijden trouw bleef, naar alle waarschijnlijkheid met een kampioenschap zal vertrekken.

Eenrum rest niet anders dan de resterende goed af te sluiten, zodat het vol vertrouwen aan de nacompetitie kan beginnen of………………………?

STAND per 14-4-2017

VV KLOOSTERBUREN – VV WARFFUM

Ook Kloosterburen speelde donderdagavond thuis, tegenstander was VV Warffum. De gasten waren de eerste helft heer en meester en hadden bij rust zeker met 2-0, 3-0 voor moeten staan. Zelfs een strafschop wilde er niet in voor Warffum, Kloosterburen-doelman Doelman Sander Adema stopte de inzet van de stip.

Na rust bleef Warffum de betere ploeg maar was het de thuisploeg dat verrassend op voorsprong kwam. Het was Serge Martini die een vieze panna uitdeelde en vervolgens de vrijstaande Joost Gerdez inspeelde. De spits schoot vervolgens uit een onmogelijke hoek raak, 1-0.

Via Gert-Jan Dijkhuizen kwam Warffum langszij en het was Hilberto Korthuis die vijf minuten voor tijd de verdiende 1-2 binnenschoot uit een vrije bal.