Clubs gemeente De Marne

Dit keer geen groot ‘live’ verslag van een club uit de gemeente De Marne. Wel korte verslagen van de wedstrijden die de vijf clubs uit de gemeente speelden het afgelopen weekend en een filmpje van Eenrum – Woltersum.

FC LEO – OPENDE

FC LEO boekte een belangrijke zege op Opende. De Leensters kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door Frank Veenwijk. Halverwege de tweede helft scoorden de gasten tegen en was een puntendeling in de maak. Vijf minuten voor tijd was het echter Rowan Rozema, wie anders, die zijn team drie punten bezorgde. Hij deed dit vanaf 11-meter, 2-1. Het betekende 3 punten, die het team van trainer Gerke Kersaan hard nodig hebben om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

ZEESTER – SC BOORNBERGUM ‘80

Zeester blijft het goed doen na de winterstop. Het team van coach Willem Pettinga won dit keer op eigen veld van Boornbergum.

Jordy Knol bracht de Zoutkampers vlak voor rust op voorsprong. Een kwartier na rust was het Vince van der Veen die de 2-0 maakte. Het betekende al de 100ste doelpunt in de hoofdmacht voor de pas  22-jarige spits.

Nogmaals Knol en Van der Veen bepaalden in het laatste kwartier de eindstand op 4-0. Zeester staat op een keurige 7de plaats in de vijfde klasse B.

GSVV – VVSV ‘09

Voor VVSV ’09 was er dit weekend geen eer te behalen in Gerkesklooster. De Ulrumers stonden na 20 minuten spelen al met 2-0 achter en liepen verder achter de feiten aan. De thuisploeg wist na rust nog twee keer het net te vinden en won dan ook verdiend met 4-0. Door de nederlaag blijft VVSV ’09 voorlaatste, alleen Jistrum doet het nog slechter.

YDE DE PUNT – VV KLOOSTERBUREN

Kloosterburen speelde in Drenthe een kansloze wedstrijd. “Waar vorige week als team werd gespeeld en de drie punten werden binnengehaald, was het nu los zand”, aldus coach Pieter Oosterhuis. Bij rust stond de Yde de Punt met 2-0 voor, na rust scoorde de thuisploeg nog twee keer, 4-0.

Donderdagavond speelt Kloosterburen thuis tegen Warffum.

VV EENRUM – WOLTERSUM

Eenrum beleefde niet een al te moeilijk middagje. In de aanloop naar de topper tegen Bedum, aanstaande donderdag, werd, na een 4-0 ruststand, moeiteloos met 5-0 van Woltersum gewonnen.

Vanaf de aftrap voetbalde er maar één ploeg: Eenrum. Woltersum had de bus voor het doel geparkeerd en hoopte zo in ieder geval de nul te houden. Vorige week was dit tegen eerste periode winnaar Harkstede nog prima gelukt. In de 18e minuut werd de wedstrijd door Bobo Miedema opengebroken. Toen dezelfde speler na 35 minuten met een bekeken schot ook de 2-0 op het scorebord bracht was het alleen de vraag nog hoe hoog de zege voor de thuisploeg zou worden. Van serieuze tegenstand was nooit sprake. Enrique Rubio Garcia bracht de stand op 3-0, waarna Nick Rijzinga in de laatste handeling voor rust de score middels een strafschop op 4-0 bepaalde.

Na de pauze werd er door de roodbaadjes onvoldoende samengespeeld en stonden de linies te ver uit elkaar. Slechts Michel Maggi scoorde en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.

Donderdag maakt de ploeg in vorm, het al sinds 9 oktober vorig jaar (!) ongeslagen Bedum, op het Eenrumer sportpark zijn opwachting. Eenrum begint de kraker met één verliespunt minder.