Eenrum laat hele dure punten liggen, maar………

Eenrum heeft zondagmiddag hele dure punten laten liggen in Warffum. Tot twee keer toe werkten de gasten een achterstand weg en kwamen ze in de 80ste minuut op voorsprong. Geklungel in de voorlaatste minuut zorgde er echter voor dat Warffum alsnog langszij kwam. Zo werd het 3-3, een eindstand dat gezien het spelbeeld overigens wel terecht was.

Eenrum-leider Tjidsger Veenstra baalde als een stekker en liet dat duidelijk merken. Hij zag hoe Nick Rijzinga een minuut voor tijd de bal kinderlijk eenvoudig op eigen helft over de zijlijn speelde, waar en voetballende oplossing of een lange peer naar voren ook tot de mogelijkheden behoorde. De daarop volgende (verre) ingooi van Warffum werd vervolgens door iedereen gemist en belandde voor de voeten van Bartel Klinkhamer. Ook hier werd kinderlijk eenvoudig verdedigd, waarop de Warffumer de bal vanuit de draai kon binnenschieten. Trainer Ronald Bouwman zag het met lede ogen aan, had hetzelfde als Veenstra gezien, maar liet het bij de woorden “Jammer”. Hij wist ondertussen dat koploper Blauw Geel ’15 op verlies stond bij VVK en dat Eenrum het kampioenschap weer in eigen hand heeft.

Warffum begon voortvarend en kreeg namens Patrick Pieterman al in de tweede minuut een dot van een kans. De Warffumer kwam alleen voor Eenrum-doelman Anton Brontsema, maar zijn inzet werd door de sluitpost met de voet verwerkt. Een paar minuten later mocht Nick Rijzinga net over de middenlijn een vrijeschop nemen. Zijn indraaiende bal viel bij de tweede paal voor de voeten van Merlijn Harsema, die deze niet te missen kans om zeep hielp.

In de 5de minuut was het aan de andere kant wél raak. Rick Kloosterhuis werd over de linkerkant weggestuurd, waarna zijn voorzet door Stefan van der Woude onhandig in eigen doel werd gewerkt, 1-0. Met de aangever is ook direct de meest irritante speler op het veld genoemd. De ene na de andere (gemene) overtreding werd gemaakt door de Warffumer, maar scheidsrechter Hagenauw (Wie kent hem niet?) vond het allemaal wel goed. En Kloosterhuis dus ook. Het viel al snel op dat de Warffum aanzienlijk meer krediet had bij de leidsman dan de Eenrumers. Met name Adem Secer, ’s zaterdags zelf actief als scheidsrechter, was veelal het slachtoffer van z’n enigszins partijdige collega, die het tempo niet kon bijhouden en overal veel te ver af stond deze middag.

Adem Secer had een moeilijke middag

De Eenrumer aanvaller, toch vele malen hardhandig onderuitgehaald, kreeg geen één vrije bal mee en werd zelf bij elk duel afgefloten.

In de 13de minuut mocht Eenrum weer een vrijeschop nemen aan de rechterkant. Nu was het Milan Rutkowski die de bal hoog inbracht en zag dat Nick Rijzinga’s diagonale kopbal met enig fortuin over doelman Rodney Ritsema bij de verre paal binnen viel, 1-1.

Doelman Ritsema moet toekijken….1-1

Hierna was er tot aan de rust weinig noemeswaardigs te beleven op sportpark Westervalge in Warffum.

De tweede helft was het aankijken meer waard, al was daar ook niet veel voor nodig. Eenrum was overgestapt van twee naar drie spitsen, aanvaller Bobo Miedema was in het veld gebracht voor verdediger Sigmar van der Tuuk en Nick Rijzinga zakte een linie.

De eerste grote kans na de thee was voor de thuisploeg. Het was ook de eerste echte goede aanval van de wedstrijd. Via prachtig samenspel kwam de bal via Rick Kloosterhuis bij Bartel Klinkhamer, wiens voorzet op maat was. Maar Juan Bello’s kopbal verdween recht in de handen van doelman Anton Brontsema.

Het eerste gevaar van Eenrum in de tweede helft kwam van Adem Secer, die uit een hoekschop de bal snoeihard volley nam, waarna de bal in de drukte voor het doel terechtkwam. Met kunst en vliegwerk wist de Warffumer verdediging de bal uit het doel te houden.

De niet zichtbare Secer heeft uitgehaald…….

Na precies een uur spelen werd Adem Secer hardhandig tegen de grond gewerkt en bleef geblesseerd liggen. Scheidsrechter Hagenauw floot weer eens niet (tegen Warffum) waarop de thuisploeg ook niet de bal sportief uit speelde. Het was uiteindelijk Milan Rutkowski die in eigen stafschopgebied Teun Venhuizen zou hebben gehaakt, waarop de leidsman vanuit de middencirkel naar de stip wees, strafschop !

‘Scheids’ Hagenauw moest van ver komen….

Doelman Rodney Ritsema is de specialist en mocht vanaf 11 meter aanleggen en schoot hoog over. Hij mocht het nog een keer proberen aangezien Eenrumer Harsema nagenoeg naast hem stond toen hij de bal raakte. In de herkansing passeerde Ritsema zijn collega wel, 2-1.

Doelman Ritsema scoort vanaf de stip

Terwijl Warffum nog nagenoot van de tweede voorsprong, mocht Eenrum aan de linkerkant een vrijeschop nemen. De indraaiende bal van Harsema werd onderweg door, “komt ie”, Enrique Rubio Garcia tegen de touwen gekopt, 2-2 binnen de minuut.

Met nog een kwartier op de klok werd Jan Jaap Slob ingebracht bij Warffum. De veteraan, ’s ochtends al 3 punten gepakt met Warffum 4 tegen Eenrum 3, kwam Teun Venhuizen vervangen die geblesseerd het veld moest verlaten. Scheidsrechter Hagenauw gaf het spel weer snel vrij, zodat de bal al rolde terwijl de geblesseerde speler en coach Simon Bos nog zeker 15 meter binnen de lijnen liepen. Het kon allemaal deze middag.

Het spel is al weer in volle gang

En er kon nog meer………

Zo’n tien minuten voor tijd kon de meelevende (lees: als een idioot gedragende) Warffum-coach Bos de spanning schijnbaar niet meer aan. Hij verkoos een sigaretje buiten de omheining boven coaching van zijn team. Hij zag dan ook vanaf het tegelpad dat Anton Brontsema een voorzet van Warffum uit de lucht plukte en met een verre uittrap de drie Eenrumer spitsen aan het werk zette. Het was de kleine Adem Secer die de bal met het hoofd verlengde en Michel Maggi die met een listige voetbeweging Bobo Miedema diep stuurde. Met een prachtig lobje verschalkte de invaller doelman Ritsema, 2-3.

Bobo Miedema lobt de bal over Ritsema

Hierop was de Warffum-coach snel weer snel binnen het hekwerk om z’n ergerlijk gedrag te vervolgen. Z’n spelers had hij bij foutjes al de gehele wedstrijd verrot gescholden en geprobeerd de spelers van Eenrum kaarten aan te smeren. Nu moest hij z’n team binnen tien minuten naar minimaal een gelijkspel schreeuwen. De lange, sterke, kopgrage Jan Jaap Slob werd in de punt van de aanval geposteerd en de ballen moesten vanaf de zijkant in de ‘zestien’ worden gepompt. Eenrum leek stand te houden en probeerde vanuit de counter de genadeklap uit te delen.

In de 88ste minuut kreeg Hagenauw toch nog de kans om Secer, die verder niet reageerde op de leidsman, een kaart te geven. En die greep hij met beide handen aan. In het strafschopgebied maakte Warffumer Chris Bulthuis een prima sliding op de bal, maar gleed daarbij de Eenrumer aanvaller mee onderuit. Niets aan de hand en dan ook niemand aan Eenrum-zijde die zeurde om een strafschop en toch gaf Hagenauw Secer een gele kaart wegens ‘Schwalbe’. Belachelijk !!

Scheidsrechter Hagenauw

Het was echter Warffum dat toch nog een punt pakte in deze derby. Niet door het geschreeuw van trainer Simon Bos, maar door het geklungel in de verdediging van Eenrum, dat zich daardoor zelf een slechte dienst bewees.

Alles in eigen hand, maar……….

Toch beleefden de Eenrumers nog een goed weekend. Ondanks dat ze op de ranglijst werden gepasseerd door Bedum en Harkstede, heeft het team van trainer Bouwman door de nederlaag van Blauw Geel ’15 bij VVK de minste verliespunten en alles in eigen hand. Een spannende slotfase van de competitie is gegarandeerd: Blauw Geel ’15 en SV Bedum hebben slechts 1 verlies punt meer.

 

 

Reacties