Kloosterburen – Blauw-Geel’15 gestaakt

Na een uur spelen vond scheidsrechter Bloem het zondag welletjes op Sportpark Westerklooster. De verwensingen die hem naar het hoofd werden geslingerd deden hem ertoe besluiten om de wedstrijd Kloosterburen-Blauw Geel te staken.

Aanleiding tot dit alles was de leidsman zelf, tot dat moment goed fluitend, die even daarvoor Kevin Kat van de thuisploeg terecht een gele kaart had voorgeschoteld. Nog niets aan de hand, totdat hij in z’n boekhouding  ziet dat nummer 10 (Kat) al geel heeft. Daarop tovert hij de rode kaart tevoorschijn en sommeert de Kloosterbuurder het veld te verlaten. Kat, zijn medespelers, de staf en ook het oplettend publiek weet dat scheidsrechter Bloem hier een fout maakt en attenderen hem erop dat niet Kat, maar Gideon Steur in de eerste helft geel had gezien. Bloem had naar eigen zeggen toch werkelijk 10 in z’n boekje staan, dus moest Kat vertrekken.

Ongeloof bij Kevin Kat

Ook een poging van elftalleider Hans Bolt om de leidsman te overtuigen van z’n fout, mochten niet helpen. Kloosterburen moest met tien man verder. De vrije schop die nog genomen moest worden, werd vervolgens door Steur in eigen doel gewerkt, wat de 0-3 betekende en daarmee ook direct dat de wedstrijd beslist was.

Kloosterburen was al vroeg in de wedstrijd op achterstand gekomen door een doelpunt van Kevin Johnson. De linker aanvaller was in de beginfase ongrijpbaar en profiteerde daar na 5 minuten al va. Hij snelde langs drie Kloosterbuurders, haalde vervolgens met z’n zwakke rechterbeen uit en zag z’n niet al te harde inzet in het doel gaan, 0-1.

Johnson haalt uit voor de 0-1

De gasten uit Groningen waren veruit de betere ploeg, maar hadden weer moeite om het verschil in doelpunten uit te drukken. Daardoor mocht Kloosterburen blijven hopen, al was snel duidelijk dat er voor de thuisploeg vandaag weinig tot niets te halen viel. De hoop was dan ook op dat ‘weinig’. Na een half uur spelen mocht de thuisploeg zomaar uit het niets een hoekschop nemen. De door Kevin Kat ingebrachte voorzet werd afgeslagen en viel voor de voeten van Jos Streefkerk, die controleerde en uithaalde. De bal verdween echter naast het doel. Dit was het enige wapenfeit van de ploeg van trainer Pieter Oosterhuis.

Nadat Youri Kleve namens de gasten in de 35ste minuut nog uit een vrije schop van Michiel Hovenkamp had naast gekopt, was hij vier minuten later wel met het hoofd trefzeker uit een hoekschop van Jelmer Dirks, 0-2.

Youri Kleve (9) knikt de 0-2 binnen

Voor rust waren Kevin Johnson en Bert Mast (uit een vrije schop) nog dichtbij een treffer maar beide keren werd de paal getroffen.

De tweede helft was 8 minuten aan de gang, toen Kevin Kat aan de linkerkant van het veld aan de ‘noodrem’ moest trekken. De bijhorende gele kaart nam hij dan ook zonder morren in ontvangst. Dan volgt, zoals eerder vermeld, de rode kaart voor de middenvelder van Kloosterburen en ligt het spel een tijd stil. Trainer Oosterhuis wist uiteindelijk z’n team rustig te krijgen, zodat er verder kon worden gespeeld.

Trainer Oosterhuis

Scheidsrechter Bloem was vervolgens helemaal van slag en maakte de ene na de andere ongelukkige beslissing, wat bij de spelers op het veld de nodige frustraties opleverde. De Stadjers, met 0-3 op zak en de kraker tegen koploper Harkstede van volgende week in het verschiet, wisten zich te beheersen. Kloosterburen daarentegen niet en met name de zeer geëmotioneerde elftalleider Bolt moest door iedereen gekalmeerd worden.

Elftalleider Hans Bolt

Op het uur, maakte Bloem de zoveelste rare beslissing na een overtreding op Bart Korhorn, waarop hij weer de ergste verwensingen naar z’n hoofd kreeg. Hij blies daarop drie keer op z’n fluitje en liep regelrecht naar z’n kleedkamer.

Scheidsrechter Bloem is klaar mee......
Scheidsrechter Bloem is klaar mee……

Pogingen van beide trainers om de leidsman over te halen om de wedstrijd uit te spelen mochten niet helpen. Hij was er helemaal klaar mee en had geen zin om met deze spelers verder te gaan.

Feestje ?

Een kwartier later, terwijl scheidsrechter Bloem, inmiddels snel gedoucht, richting de bestuurskamer liep, stonden beide trainers de pers te woord. “Alleen maar verliezers vandaag. Jammer”, aldus Kloosterburen-trainer Oosterhuis. Mocht Blauw Geel ’15 volgende week thuis van koploper Harkstede winnen, dan is de uitslag van deze wedstrijd beslissend voor de eerste periode. Oosterhuis: ”In dat geval zijn de Stadjers dan over twee weken van harte welkom voor het laatste half uurtje en gaan we er na afloop een feestje van maken. Zonder scheidsrechter Bloem !” Z’n collega Gerrie Terpstra zag dat helemaal zitten.