Overige clubs gemeente De Marne

De voetbalclubs uit de gemeente De Marne kwamen alle 5 dit weekend weer in de wei. FC LEO, VVSV ’09 en Zeester deden dat op zaterdag, VV Eenrum en VV Kloosterburen een dag later. Kloosterburen-Blauw Geel ’15 werd na een uur, bij de stand 0-3, gestaakt (zie verslag op deze site). Hoe het de overige clubs is vergaan leest u hieronder.

BSVV – FC LEO

fc-leo

FC LEO moest op bezoek bij middenmoter BSVV. In Bovensmilde hadden de Leensters weinig in te brengen tegen de Drenten. De Leensters verloren met maar liefst 7-2 en leden daarmee hun vierde nederlaag op rij. Frank Veenwijk was tweekeer trefzeker voor de Oranje-Zwarten. Het team van trainer Gerke Kersaan staat voorlaatste in de 4de klasse, wat gezien de kwaliteit binnen het elftal veel te laag is. Het is te hopen voor de Leensters dat er volgende week in eigen huis van GRC Groningen wordt gewonnen en dat er na de winterstop aanzienlijk meer punten worden gepakt. Een tweede degradatie op rij lijkt anders onafwendbaar, met de kans dat spelers de club gaan verlaten. Dat is toch het laatste waar men in Leens op zit te wachten.

VVSV’09 – DROGEHAM

vvsv

Na de thuisnederlaag van vorige week (1-3) tegen Rood Zwart Baflo, mocht de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg het dit keer in eigen huis opnemen tegen Drogeham. De Friezen hadden op Sportpark De Kley in Ulrum genoeg aan 1 doelpunt om de drie punten mee naar huis te nemen.

Het seizoen is bijna halverwege en VVSV ’09 staat op een voorlaatste plaats in 5B, iets wat trainer Jaap van der Ploeg voorafgaand aan het seizoen toch graag anders had gezien. Maar in Ulrum zullen ze ongetwijfeld ‘vol vertrouwen samen verder’ gaan, om punten bij elkaar te gaan sprokkelen. Wellicht dat zaterdag al een begin wordt gemaakt, wanneer er uit wordt gespeeld bij VVT, dat slechts 2 punten meer heeft.

JISTRUM – ZEESTER

logo

Zeester moest net als vorige week (0-0 bij Groninger Boys) weer een wedstrijd buitenshuis spelen. Dit keer was hekkensluiter Jistrum, dat nog geen punt wist te pakken dit seizoen, de tegenstander.

Jistrum ging voortvarend van start en al binnen de minuut stond het 1-0 door Gijsbert Nicolai. Lang konden de Friezen niet genieten van de snelle voorsprong, want 6 minuten later bracht Henri Nienhuis de formatie van trainer Willem Pettinga alweer langszij.

De tweede helft was nog maar net aan de gang of Marco Dijkstra schoot de Zoutkampers naar 1-2. Jistrum bleef lang in de race en kreeg ook nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker. Waar de gastheren verzuimden te scoren, deed Zeester dat nog wel een keer. Het was Vijko Postma die de bevrijdende 1-3 tegen de touwen werkte, zodat  Zeester met drie punten huiswaarts keerde.

GROEN GEEL –  VV EENRUM

eenrum

Eenrum, op bezoek bij Groen Geel, stal, net als vorige week tegen Blauw Geel ’15, min of meer de punten. De tegenstander was het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist zich, vooral voor rust, geen raad met tal van kansen. Toch kwam de thuisploeg na rust via een strafschop, gegeven na een ongelukkige handsbal, op de verdiende voorsprong. Gek genoeg stokte daarmee de echte aanvalsdrift. Helemaal nadat Nick Rijzinga, vanuit buitenspelpositie na een doorgekopte bal, de ploegen op gelijke hoogte bracht. Tien minuten later bracht Bobo Miedema na een prima steekbal van Adem Secer, de Marnebewoners zelfs op voorsprong. Even drong Groen Geel nog aan, maar nadat Enrique Rubio Garcia koppend de 1-3 nekslag had toegebracht, was er geen vuiltje meer aan de lucht en won men voor de derde keer op rij op vrij gelukkige wijze een duel.

Het zal toch niet gebeuren dat de roodbaadjes na volgende week met de eerste periodetitel de winterstop ingaan?!