Eenrum maakt het koploper SPW gemakkelijk

BAFLO – De wedstrijd tussen VV Eenrum en SPW werd zondagmiddag op het Coop Verstraete Sportpark – de thuishaven van Rood Zwart Baflo – afgewerkt, aangezien de gemeente de velden in Eenrum nog steeds niet heeft vrijgegeven. Het werd een weinig boeiende wedstrijd, waarbij beide doelmannen niet of nauwelijks werden getest. Twee strafschoppen – beiden veroorzaakt door Tim Spijk – hielpen de koploper uit Stadskanaal op weg naar de 2-3 zege.

Al in de 7de minuut nam Eenrum verrassend de leiding. Een vrije bal van Quincy Dijkstra werd door Tim Spijk met hoofd verlengd, waarna Sander Smit de bal langs SPW-doelman Geert Vonk tegen de touwen joeg, 1-0.

De Eenrum-verdediging houdt simpel stand

Hierna was het SPW dat de wedstrijd domineerde, zonder echt gevaarlijk te worden. Een halve omhaal van Rodan Farrell – de bal ging diagonaal voorlangs – kwam nog het dichtst bij een doelpunt. Voor de rest waren het zwakke schoten van afstand. Ook Eenrum bracht er aanvallend niets van terecht, zodat het er op leek dat de rust met een voorsprong van Eenrum zou worden gehaald. Maar dat liep even anders. Een te harde charge van Tim Spijk – de spits stond wegens de afwezige Sybolt Lindenberg centraal achterin – op Erik Meijer aan de linkerkant van het strafschopgebied betekende een strafschop. Rodan Farrell schoot vanaf de stip onberispelijk raak en bepaalde de ruststand op 1-1.

Vijf minuten na de hervatting ging de bal weer op de stip. Roel Heidekamp kwam over rechts naar binnen en wilde het strafschopgebied in gaan, maar werd daarbij ‘opgevangen’ door Tim Spijk. Ook hier zag scheidsrechter Jaap Haven een overtreding in, zodat Robin Farrell voor de tweede keer deze middag Eenrum-doelman Jaap Plat vanaf 11 meter passeerde, 1-2.

Twee minuten later was het Bram Poelman die zich simpel vrij speelde en ongehinderd mocht uithalen. De niet onhoudbaar lijkende inzet van Poelman verdween in het doel, 1-3. Het Eenrumer publiek vreesde het ergste, na deze snelle treffers in de tweede helft. Het bleek echter niet nodig, want SPW bakte er verder weinig van.

Toen na een uur spelen Nick Rijzinga uit een voorzet van Douwe van der Meulen bij de eerste paal binnen had gewerkt (2-3) was de wedstrijd weer geheel open.

Eenrum-captain Tim Spijk, van laatste man tot in de spits

Eenrum begon meer risico te nemen en stuurde Tim Spijk meer naar voren. Het betekende meer ruimte voor de spitsen van SPW en zo kon het zijn dat Bram Poelman in de 76ste minuut zomaar vrij op Eenrum-goalie Plat af kon gaan. De ‘Knoalster’ vergat echter aan alle onzekerheid een einde te maken door de bal op de paal te mikken.

Eenrum leek kort daarna stiekem nog de 3-3 te maken. Uit een vrije bal van Quincy Dijkstra kopte Tim Spijk bij de tweede paal de bal door de benen van SPW-doelman Vonk, maar diens teamgenoot Carlo Krops voorkwam de treffer door de bal voor de doellijn weg te werken.

De laatste doelpoging van de wedstrijd was ook voor Eenrum. Een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Quincy Dijkstra verdween via de paal en doelman Vonk over de achterlijn.

SPW-doelman Geert Vonk moet aan de bak

Zo bleef het bij 2-3 voor SPW – dat zonder puntverlies blijft – en wacht Eenrum nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen./AT