Matthijssen en Mollema superieur naar vierde EK-titel op rij

EENRUM – William Matthijssen en Sandra Mollema zijn zondag – op de plakkerige ‘droombaan’ van Eenrum – met grote overmacht Europees kampioen geworden. Het duo was al superieur in de manches en won – na een iets mindere start – ook de finale. Het betekende de vierde Europese titel op rij.

Mitch Godden en Paul Smith leken vooraf de grote concurrenten. Immers, de Britten hadden in mei – op een kurkdroge baan – nog gewonnen in Eenrum. Hoe anders was het dus dit keer. Het Duitse koppel Markus Venus / MarkusHeiss wist in de finale tussen de Nederlanders en de Britten te finishen en pakte  daarmee het zilver.

Het bijna 2000 koppige publiek in Eenrum – waaronder wethouder Mariette de Visser, zij sprak voorafgaand aan de wedstrijden de aanwezigen toe – zag naast de zijspannen ook leuke wedstrijden bij de ST 250cc, ST 500cc en Internationalen Solo’s.

Mariette de Visser en Menno Schuiringa

Menno Schuiringa – voorzitter van het organiserende MC Eenrum e.o. – kijkt met gemengde gevoelens terug. “Ik heb – ondanks dat de baan moeilijk was voor de renners – prima wedstrijden gezien. Ik had eerlijk gezegd wel gehoopt op meer publiek. Buienradar verkondigde aan het begin van de middag regen, maar waar het in omliggende dorpen wel heeft geregend, bleef het hier droog. Dat scheelt toch publiek. Jammer, want we hadden met de EK-finale zijspannen en de Internationalen – met daarbij EK-gangers – best wel een programma dat normaal meer toeschouwers trekt.”

 

 

 

 

 

 

Voor de volledige uitslag in Eenrum klik hier.

Reacties