Jeugdvoetbalkamp VVSV ’09: Trainen als een prof en eten als een kind

ULRUM – De voetbalkamp bij VVSV ’09 is in volle gang. Donderdag – Hemelvaartsdag – opende wethouder Mariette de Visser de 5e editie voetbaldriedaagse, waaraan 54 jeugdvoetballers – jongens en meisjes – deelnamen.

Spellen op het hoofdveld volgden, waarna er gezamenlijk pannenkoeken werden gegeten. Nadat de ‘thuisslapers’ waren opgehaald was er voor de ‘kampers’ nog een spel in het park bedacht.

Vrijdag – de tweede dag – was het ontbijten en daarna ‘Trainen als een prof’, verzorgd door trainers in dienst van FC Groningen. In groepjes werden verschillende oefeningen, partijvormen en spelletjes afgewerkt.

Voor het avondeten was gekozen voor een BBQ in het park. ’s Avonds werd er met z’n allen een spel gedaan waarna jeudsoos De Dump de kinderen uitnodigde om een ‘borrel’ te komen drinken. Daar werd ook de prijsuitreiking van die avond.

Zaterdag – de slotdag – begon weer met een laat ontbijt om vervolgens af ter reizen naar Opende, waar de ‘Blotevoetenpad’ werd gevolgd. Eenmaal terug in Ulrum werd de driedaagse met ‘patat en een frikandel’ afgesloten in eetcafé Neptunus.

Reacties