VV Kloosterburen weer kansloos tegen VV Warffum

KLOOSTERBUREN – Net als eerder dit seizoen ging VV Kloosterburen flink onderuit tegen VV Warffum. Met nog een kwartier te spelen en 0-7 op het scorebord op de klok leek 11-0 weer haalbaar voor de Warffumers, maar zover kwam het niet. Het slotakkoord was voor het jonge VV Kloosterburen. Niels Bolt prikte er na de eretreffer nog stiekem eentje bij en maakte de nederlaag iets draaglijker.

Diezelfde Niels Bolt kreeg kort na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Anema uit Groningen al de mogelijkheid om de score te openen. Een hoekschop van Mike Tammens werd door Warffum-goalie Stefan van den berg – noodgedwongen al de zesde !!! doelman onder de lat dit seizoen bij Warffum – slecht verwerkt, waarop Bolt van dichtbij naast schoot.

Stefan van den Berg, doelman nummer 6 van Warffum

Een grove misser van Klooster-captain in de 6de minuut stelde Patrik Pieterman in staat om de gasten op voorsprong te brengen, 0-1. Warffum bleef het betere van het spel hebben, maar verder dan een schot van Rick Kloosterhuis – door kloosterburen sluitpost Sander Adema over gewerkt – kwam het niet in het eerste kwartier.

Halverwege de eerste helft werd de score verdubbeld. Het was Bartel klinkhamer die broer Roel aan de rechterkant wegstuurde en positie koos voor het doel. De voorzet van Roel die volgde was op maat, de kopbal van Bartel – tussen de paal en verdediger Kevin Kat – een doelpunt, 0-2.

Twee minuten later had Kloosterburen de aansluitingstreffer moeten maken na een misverstand in het centrum van de Warffumer verdediging. De bal kwam bij Daniël van Dijk aan de linkerkant. De mislukte voorzet die volgde liet doelman Van den Berg door z’n handen glippen, waarop Niels Bolt de bal voor het ‘inpissen’ had. De jonge spits was echter te gehaast en schoot de bal hoog over.

Warffum kwam voor rust nog twee keer voor het doel van Sander Adema en wist evenveel keer doel te treffen. In de 36ste minuut was het Bartel Klinkerhamer die – wederom op aangeven van broer Roel – de derde Warffumer treffer aantekende en aanvoerder Niels Zantingh rondde 6 minuten later een dribbel succesvol af, zodat er met 0-4 werd gerust.

Warffum-captain Niels Zantingh haalt uit

Na het wisselen van speelhelft was het éénrichtingverkeer op het doel van Sander Adema. Mis grabbelen van de sluitpost op een hoekschop van Roel Klinkhamer zorgde ervoor dat Jan Jurre Jansen simpel de 0-5 tegen de touwen joeg. Nadat de Warffumers nog een paar mogelijkheden niet goed hadden uitgespeeld, zorgden twee invallers ervoor dat het half dozijn werd volgemaakt. Warffum-invaller Gertjan Meijer was de aangever, Wouter Korhorn – koud in het veld bij Kloosterburen – de afmaker, al was dit wel in eigen doel.

Warffum voerde de druk op en kreeg mogelijkheden op meer, veel meer goals. Zo redde Klooster-goalie met de voet op een vrije bal van Juan Luis Bello en zag Bartel Klinkhamer een doelpunt met het hoofd  – om wat voor reden dan ook – afgekeurd. In de 72ste minuut wist David Kloosterhuis wel te scoren, maar zag scheidsrechter Anema het niet. De assistent-scheidsrechter wel, maar die was duidelijk:”Ik vlag mooi niet. Natuurlijk was het een goal, maar we willen onder 100 tegengoals blijven.” Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want twee minuten later maakte Rick Kloosterhuis er met en diagonale streep 0-7 van en staat de teller van tegendoelpunten bij Kloosterburen op 96. Het wordt dus nog spannend met de uitwedstrijd tegen DWZ op het programma.

Niels Bolt in duel met Teun Venhuizen

Spannend was het zondagmiddag dus niet in Kloosterburen. Warffum geloofde het wel na de 0-7, waarna het slotakkoord voor de thuisploeg was. Nadat Niels Bolt in de 79ste minuut een een afgemeten voorzet van Kevin Kat nog niet tot doelpunt had weten te promoveren, wist de spits toch nog twee maal te scoren. In de 86ste minuut kopte hij bij de tweede paal en hoekschop van Gideon Steur binnen om in de extra tijd een verre uittrap van Sander Adema op te pikken en langs doelman Stefan van den Berg werken, 2-7.

Zo werd het een simpele zege voor de Warffumers in een wedstrijd die nooit en wedstrijd was. Net als op de elfde van de elfde (2018) toen het dus 11-0 werd.