Grasbaanraces Eenrum: Spanning en sensatie

EENRUM – Ronkende motoren, de geur van methanol, stof happen en bier drinken. Het was weer ouderwets een zondagmiddagje grasbaanracen kijken in Eenrum. De prachtige wedstrijden maakten het compleet.

In de ochtend hadden de rijders nogal moeite gehad met de natte, gladde baan. Een extra trainingssessie werd ingelast voor een extra track-time. Bij de tweede sessie ging het direct beter. De snelheden lagen al aanzienlijk hoger, al was het starten door weinig grip nog steeds een probleem.

’s Middags – toen de ‘droombaan’ opgedroogd was – gingen de rijders volle bak, wat in alle categorieën mooie strijd opleverde.

In de finale van de Solo’s streden WK-rijders Theo Pijper, James Shanes en Romano Hummel voor de dagwinst. Het werd een nek-aan-nek race en het was uiteindelijk Romano Hummel die als eerste over de finish kwam. Pijper werd tweede, gevolgd door Shanes.

Bij de zijspannen ging het eveneens rap. Het duo Godden/Smith wist verrassend te winnen. De combinatie Matthijssen/Mollema – in de eerste bocht van de derde heat nog over de kop geslagen – kwalificeerde zich via de Last Change Heat voor de finale en werd tweede.

In het finale ging het duo zoals vertrouwd weer aan de leiding, maar werd goed opgejaagd door Godden. Het Engelse duo ging er in de laatste ronde met de overwinning vandoor, waardoor Matthijssen net naast de winst greep. De derde plek ging naar het duo Harvey/Hogg.

 

 

.

 

Reacties

Cookieinstellingen