Jong FC Groningen aanwezig op jeugdvoetbalclinic FC LEO

LEENS – Op woensdag 11 mei werd bij voetbalvereniging FC LEO een (jeugd)clinic gegeven door spelers van jong FC Groningen.

De dag begon voor 62 kinderen om 10.30 uur met het maken van teams voor een onderling toernooi. In elk team zaten de leeftijden door elkaar. Het toernooi was een opwarmer voor de middag.

Na een gezellige ochtend was het om 12.30 uur tijd voor ranja, patat en een frikadel. In de kantine van FC LEO steeg de spanning bij meerdere kinderen toen de eerste spelers van Jong FC Groningen binnenkwamen. Inmiddels stonden er op het hoofdveld allerlei oefeningen klaar. Bij elke oefening stonden twee spelers van Jong FC Groningen klaar om elke groep te begeleiden. Na 15 minuten werd er gewisseld, zodat voor iedereen elke oefening aanbod kwam. Zo stil als woensdagmiddag was het nooit eerder op de velden van FC LEO. De kinderen luisterden aandachtig en genoten zichtbaar.

Nadat iedereen elke oefening had gedaan was het tijd voor penalties. Alle 62 kinderen mochten hun beste beentje voorzetten om de bal in het net te krijgen bij de keeper van Jong FC Groningen. Voor meerdere kinderen kon hun dag niet meer stuk nadat ze de keeper hadden gepasseerd.

Nadat de groepsfoto was gemaakt namen de spelers uitgebreid de tijd om handtekeningen te zetten op armen, shirts en voetbalschoenen. En zo kwam om 16.00 uur een einde aan deze leerzame en leuke dag.

 

Tekst + foto’s: Marcella Werkman

Reacties