Eenrum onderuit tegen beter Bakkeveen

EENRUM – VV Eenrum heeft zondagmiddag op eigen veld verloren van Bakkeveen. De Friezen waren beter, kregen vele kansen, twee strafschoppen en wonnen uiteindelijk verdiend met 4-2.

De gasten zetten de rood-zwarten met mooi combinerend voetbal direct goed onder druk en kregen een paar mogelijkheden die hoekschoppen opleverden. In de zesde minuut kregen de Friezen hulp van scheidsrechter Otmar Schoonderwoerd uit Groningen die een strafschop zag in een onschuldig aangeschoten hands van Devi de Klerk. Het was Silvan Siebenga die vanaf de stip het vonnis voltrok, 0-1. Hierna volgden nog een paar hoekschoppen van de gasten die keer op keer voor gevaar zorgden, omdat niet een keer een verdediger van Eenrum het duel won. Na een kwartier spelen moest Eenrum-doelman Anton Brontsema dan ook tot het uiterste gaan om een inzet van Melle van de Vegt te keren. Vijf minuten later was de sluitpost de reddende engel op een schot van Silvan Siebenga en stuurde Devi de Klerk een paar tellen later Bobo Miedema over rechts weg. Diens pass op David Albert Villalta werd gecontroleerd en prima binnen geschoten, 1-1.

Drie minuten later moest Anton Brontsema al weer aan de bak toen Nick Rijzinga bijna de bal in eigen doel gleed nadat hij een inzet van Tjalling Dekker met een sliding onderschepte. De Friezen bleven het betere van het spel hebben en waren na ruim een half uur spelen dichtbij een tweede voorsprong. Een hoekschop van Lennart Hofsteenge werd door Silvan Siebenga maar net naast gekopt. Eenrum kwam er zo nu en dan uit en leek in de 37ste minuut tegen het spelbeeld in de leiding te nemen. Het was Sam Hanenburg die vanaf de linkerkant de bal op het juiste moment meegaf aan David Albert Villalta. De aanvaller kwam in een soortgelijk situatie als bij de 1-1, maar nu verdween zijn inzet voorlangs.

Siebrand Solinger glipt langs Jelle Kootstra (5)

In de 41ste minuut was het dan toch Bakkeveen dat weer op voorsprong kwam. Na goed voorbereidend werk van Tjalling Dekker was het Silvan Siebenga die met een geplaatst schot doelman Brontsema passeerde, 1-2. Laatste wapenfeit voor rust kwam nog van de thuisploeg, maar een prima ingeschoten vrije bal van Matthijs Voos werd Bakkeveen-goalie Janco van der Wal uit het doel geranseld.

Bij Bakkeveen liet invaller Raymon Steerenberg zich na rust nadrukkelijk gelden. In de 52ste minuut gaf hij een afgemeten voorzet die door Tjalling Dekker onbegrijpelijk werd naast gekopt en vijf minuten later omspeelde de linksbuiten Mattheus Nubé en krulde hij vervolgens de bal buiten bereik van doelman Brontsema op de kruising. Na een uur spelen was het Devi de Klerk die samen met Silvan Siebenga in een duel tegen het grasmat ging. Scheidsrechter Schoonderwoerd zag er een strafschop in en besloot de bal voor de tweede keer op de stip te leggen. Vanaf 11 meter was het Siebenga zelf die voor de derde keer deze middag Anton Brontsema wist te passeren, 1-3.

Raymon Steerenberg, na rust een plaag voor de Eenrumer verdediging

Bakkeveen ging door en kreeg nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo was het het Tjalling Dekker die door Raymon Steerenberg met een slimme steekpass vrij voor doelman Brontsema werd gezet, maar ‘vergat’ te scoren. Steerenberg zelf kreeg ook een enorme kans op aangeven van Silvan Siebenga, maar zijn inzet verdween snoeihard over het doel. In de 83ste minuut had Rick Douwsma namens de gasten  pech dat zijn kopbal uit een vrije bal Rens Huizinga op de paal belandde en in de snelle omschakeling Eenrum de spanning terugbracht. Met een simpele één-tweetje tussen de veel te laat ingebrachte Sander Smit en Siebrand Solinger, stuurde laatstgenoemde David Albert Villalta diep. Villalta kon de bal langs de uitkomende Friese doelman werken en het was Bobo Miedema die de bal in het net joeg, 2-3.

Eenrum probeerde er nog een punt uit te slepen en moest risico’s nemen. Drie minuten voor tijd profiteerden de gasten van de geboden achterin bij de Eenrumers. Het was Raymon Steerenberg die de 2-4 op het scorebord deed verschijnen na goed voorbereidend werk van Silvan Siebenga, de beste man van het veld.

Bij Bakkeveen zelf zullen ze echter Jan Kootstra – hun assistent-scheidsrechter – tot Man of The Match hebben gekozen.

 

 

 

 

Reacties