‘Klooster’ vergeet zichzelf te belonen

KLOOSTERBUREN – Waar Bolt in het verleden een garantie was voor doelpunten, is dat nu (nog) niet het geval bij het eerste elftal van Kloosterburen. Niels en Bas – zoons van respectievelijk Hans en Ronnie – kregen in de eerste helft 100% kansen om hun team al bij rust in veilige haven te loodsen. Doelpunten bleven echter uit, ook van Woltersum, zodat er werd geëindigd zoals men was begonnen, 0-0.

De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester tegen VV Woltersum, dat sporadisch over de middenlijn kwam om er verder niets mee te doen. Kloosterburen speelt in deze fase van het seizoen aanzienlijk beter dan bij aanvang van het seizoen, wat toekomstperspectief biedt voor de club. Trainer Wieger Kooistra mag in deze ontwikkeling zeker genoemd worden. De trainingsopkomst is uitstekend, voetballend boekt het jonge team progressie, strijd is er nog steeds volop en de spelers hebben plezier. Als de ‘jonge honden’ ook nog een beetje slimmer worden – voetbalgogme heet dat – dan zal Kloosterburen in de zeer nabije  toekomst zeker de kelder van de 5e klasse verlaten.

Jeroen Holman verdedigt namens de thuisploeg uit

Zondagmiddag liet Kloosterburen voor rust bij vlagen goed voetbal zien en wist het veel kansen te creëren. Helaas werd er niet één van benut, waarmee de thuisploeg zichzelf zeer tekort deed. Zo kwam Niels Bolt vier keer vrij voor Woltersum-goalie Chris Brilman, maar faalde hij evenveel keer. Ook neef Bas had het vizier niet op scherp en wist drie doelkansen niet te verzilveren. Ook Gideon Steur deel in de malaise, hij wist na een slim snel genomen vrije bal van libero Bert Mennes het doel ook niet te vinden.

Twee minuten na rust moest Bert Mennes geblesseerd het veld verlaten. Hiermee verdween de organisatie en rust in het team van coach Kooistra. VV Woltersum kwam meer aan voetballen toe en kreeg mogelijkheden, maar met veel strijd en een uitstekend keepende Sander Adema werden tegengoals voorkomen.

De enige kans van de gasten voor rust, Jeroen Eissens kopt uit een hoekschop over

Kloosterburen kwam nog sporadisch tot kansen, maar ook nu wist Bas Bolt – met z’n zeer zwakke linkerbeen -niet de trekker over te halen. Verder probeerde Mike Tammes het drie keer vanuit een vrije bal doel te treffen, maar de inzetten van de 17-jarige verdwenen rakelings over.

Woltersum-sluitpost Brilman hoeft niet in actie te komen

In de voorlaatste minuut mocht Kloosterburen dan nog de handen dichtknijpen na een hoekschop van de gasten. In een scrimage verdween de bal langs sluitpost Adema tussen de palen, maar wist Jorn Bolt op de doellijn redding te brengen en voorkwam daarmee een onterechte nederlaag.