Kloosterburen verliest van Meeden

KLOOSTERBUREN – De hoofdmacht van VV Kloosterburen speelde zondag thuis tegen VV Meeden. In goed overleg was hiertoe besloten. Het betrof een inhaalwedstrijd voor de eerste periode, die eigenlijk voor 5 mei op het programma stond. Op die datum zal Kloosterburen nu uitwedstrijd tegen Meeden spelen.

De wedstrijd was koud bezig of de bal ging al op de stip. Niels Bolt werd na ongeveer 30 seconden spelen binnen de ’16’ aangetikt, waarop scheidsrechter Cleveringa uit Baflo niets anders kon dan een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Arjan van der Laan schoot vervolgens vanaf 11 meter raak, 1-0.

Meeden-doelman Jos Smid heerst in de lucht

Een mooi begin voor het jonge team van trainer Wieger Kooistra, maar al snel werd duidelijk dat Kloosterburen een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Aan inzet ligt het niet bij de Kloosterbuurders, maar er zit gewoonweg te weinig kwaliteit in de ploeg om het een tegenstander echt lastig te maken. Zelfs tegen het zeer tegenvallende Meeden deze middag. Overigens onbegrijpelijk dat de Oost-Groningers aan het eind van het seizoen om promotie gaan spelen; de ploeg die ze in de nacompetitie treffen kan vol vertrouwen de wei in gaan.

In de 9de minuut was het al weer gelijk. De geheel vrijstaande Ruben Haarlemmer schoot bij de eerste paal raak uit een hoekschop. Deze kinderlijke verdedigingsfout betekende 1-1. In de hele eerste helft hoefde Kloosterburen-goalie Sander Adema verder niet een keer tot het uiterste te gaan, aangezien Meeden niet één doelkans wist te creëren.

Kloosterburen-aanvoerder Arjan van der Laan ‘roeit’ de bal naar voren

Kloosterburen trouwens ook niet, maar met een beetje geluk was het wel met 2-1 de rust ingegaan. In de middencirkel nam Willem Prins de bal ineens op de pantoffel, waarop de bal met een stuit over de ver voor z’n doel staande Wim Smid op de deklat plofte.

Een slecht genomen vrije bal van aanvoerder Arjan van der Laan vier minuten na rust was de inleiding tot de 1-2. De bal werd op het middenveld opgepikt door Gerard de Wit die vervolgens Dennis Nagel inspeelde. De Meedener aanvaller snelde langs Jeroen Holman om vervolgens snoeihard diagonaal binnen te schieten.

De gasten waren daarna meer in balbezit maar deden er weinig tot niets mee. Toch werd het na een uur spelen 1-3, maar die had eigenlijk niet mogen worden toegekend: doelman Adema trapt uit terwijl Gerard de Wit de bal met opgestoken been blokt, waarop de bal in het doel vliegt. Scheidsrechter Cleveringa stond er met de rug naartoe, hoorde gejuich, zag de bal in het doel liggen en wees naar het midden. Grensrechter Gerben Adema had wel gezien wat er was gebeurd en stak volkomen terecht de vlag omhoog. Toen Cleveringa hem negeerde – wat de leidsman niet had moeten doen – sprongen de stoppen door bij Adema en ging hij over op vloeken en tieren. Niet slim. Niet veel later mocht hij dan ook volkomen terecht inrukken.

Scheidsrechter Cleveringa in gesprek met spelers

De 1-3 betekende wel de nekslag voor de thuisploeg en het was aan doelman Adema te danken dat het hierbij bleef. In de 76ste minuut redde hij fantastisch op een doeltreffend ogend schot van Dennis Nagel en in de voorlaatste minuut kwam hij als winnaar uit de strijd bij een 1op1-situatie met Gerard de Wit.

Tussendoor had Jos van Dijk nog gescoord uit een vrije bal van Arjan Wever, maar die doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Zo bleef het 1-3 in Kloosterburen en ging Meeden met de periodetitel naar huis.