Eenrum en Haren delen de punten

EENRUM – Waar de wedstrijd Eenrum – Haren bij rust 2-4 had kunnen (lees: moeten) staan, was het Eenrum dat na 45 minuten met een 2-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na het wisselen van helft waren het de gasten die verdiend op gelijke hoogte kwamen. Ondanks dat beide ploegen daarna vol voor de winst gingen en doelkansen kregen, werd er gek genoeg niet meer gescoord.

Het eerste kwartier was voor de gasten uit Haren. Eenrum werd op eigen helft vastgezet en kon zich slechts beperken tot verdedigen. Al in de tweede minuut kwam de thuisploeg goed weg toen Pascal Visscher namens de gasten van dichtbij naast kopte. Nadat een paar schoten naast en over waren gegaan, moest Eenrum-doelman Anton Brontsema in de twaalfde minuut serieus aan de bak. Hij zag Martin Mojet zomaar vrij voor hem opduiken, maar wist de Harenaar van scoren af te houden. Twee minuten later – na een onderschept breedtepassje van Eenrum-libero Tim Spijk – stond de doelman oog in oog met Pascal Visscher en ook nu was de Eenrumer sluitpost de situatie meester.

Eenrum-goalie Anton Brontsema bleek een lastig te nemen hindernis voor de gasten

in de 17de minuut kwam Eenrum voor het eerst serieus over de middenlijn en het was meteen raak. Nadat Haren-doelman Robert Rosema een schot van David Albert Villalta had gekeerd, was het ‘good old’ Sander Smit die – in buitenspelpositie – de rebound binnen werkte, 1-0.

Sander Smit hier in duel met ‘smaakmaker’ Willem Beukema van Haren

Een minuut later leek Duko Kiekenbos alweer de gelijkmaker binnen te schieten, maar het was wederom doelman Brontsema die een Harener doelpunt in de weg stond, door de bal uit de benedenhoek te ranselen.

Eenrum speelde zich wat meer onder de druk uit en kwam vaker op de helft van de tegenstander. In de 24ste minuut leverde dit een hoekschop op, die door Sander Smit werd ingedraaid. Voor het doel was het David Albert Villalta die inkopte, maar het was sluitpost Rosema die miraculeus keerde. De ingeschoten rebound van Villalta keerde de doelman vervolgens met de voet.

En waar het geen 2-0 werd, was het nog geen vijf minuten later wél 1-1. Het was Rob Bos die aan de rechterkant doorkwam en de bal hard achter de verdediging van Eenrum gaf. Daar was Niek van den Doel heel attent en prikte de bal half vliegend langs de kansloze Anton Brontsema, 1-1.

Eenrum deed alsof er niets aan de hand was en ging combinerend op zoek naar de 2-1. Dat liet niet lang op zich wachten, want na ruim een half uur spelen dook David Abert Villalta zomaar op achter de laatste linie van Haren. Op hoge snelheid kwam hij op doelman Rosema af. De aanvaller passeerde de sluitpost, maar  kwam daarbij schuin voor het doel uit. Waar een voorzet op de meegelopen Sam Hanenburg een optie was schoot Villalta ‘gewoon’ vol overtuiging snoeihard diagonaal raak, 2-1. Ondanks nog wat kansjes over en weer ging Eenrum met een minimale voorsprong de rust in.

David Albert Villalta op de huid gezeten door Shai Assouline

De tweede helft begon Haren beter dan de gastheren en dat resulteerde in de 49ste minuut in de verdiende gelijkmaker. Het was Willem Beukema – beste man op het veld deze middag – die een foutje in de Eenrumer verdediging afstrafte, 2-2.

Hierna kreeg Bobo Miedema een grote kans om z’n team weer op voorsprong te brengen, maar in plaats van de bal laag in de verre hoek te schuiven werd het een ‘dom’ schot rechtop de vuisten van de Harener sluitpost.

Hierna was het Haren dat de klok sloeg en keer op keer gevaarlijk voor het doel van Anton Brontsema opdook. Niek van den Poel kreeg daarbij een paar goede scoringskansen, maar die waren niet meer aan hem besteed. Met kunst en vliegwerk hield Eenrum stand en kon er slechts nog een enkele keer uit komen met een counter. Zo ook in de 73ste minuut toen David Albert Villalta zich goed vrijspeelde en laag voorgaf op Sam Hanenburg. De jonge aanvaller leek simpel te gaan scoren, maar het hobbelig veld zorgde ervoor dat hij de bal helemaal verkeerd raakte en een doelpunt uitbleef.

Met nog zes minuten te gaan moest Tim Spijk even aan de noodrem trekken, nadat Haren in de omschakeling leek toe te slaan. Een spijkerharde actie op de bal en de benen van Willem Beukema zorgden ervoor dat Haren niet direct meer gevaarlijk werd. Er restte nog een vrije bal op zo’n 25 meter van het doel. Beukema was niet in staat om de freekick te nemen en liet het over aan Martin Mojet. De middenvelder krulde de bal over de muur richting bovenhoek, maar het was doelman Brontsema die met een fantastische safe redding wist te brengen.

Duel tussen Lammert Brinkhuizen en Julius Siaila

Twee minuten voor het einde leek de thuisploeg toch nog met de winst aan de haal te gaan. Sieb Solinger werd aan de linkerkant ingespeeld en gaf de bal voor. In eerste instantie leek de bal een simpele prooi voor de centrale verdedigers van Haren, maar beide spelers ‘vergaten’ het speeltuig weg tewerken, waardoor David Albert Villalta de bal zomaar voor de voeten kreeg. Haren-goalie Robert Rosema bleef rustig en keerde de zeer zwak ingeschoten bal van de anders zo trefzekere Eenrum-aanvaller. Na 90 minuten + extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter Groefsema voor het einde. De 2-2 was een uitslag waar de supporters van beide kampen wel mee konden leven. Deze wedstrijd – die het publiek van begin tot het einde had geboeid – verdiende immers geen verliezer.

Foto’s: Ingmar Vos

Filmpje: VV Eenrum