VV Eenrum in tweede helft langs VVK

EENRUM – De hoofdmacht van VV Eenrum deed zondagmiddag goede zaken in 4C. Het in de eerste helft veel betere, maar kansen missende VVK werd met 3-0 terug naar Groningen gestuurd.

Gezien de eerste helft en verrassende uitslag, aangezien de gasten tal van kansen onbenut liet om de Eenrumers voor rust al op een schier onmogelijke achterstand te zetten.

Eenrum werd in de eerste helft slechts twee keer gevaarlijk. In de 25ste minuut was het de ingeschoven vrije verdediger Tim Spijk die met een prachtige pass Sam Hanenburg weggestuurd. De 16-jarige aanvaller snelde langs Milton George en schoot de bal binnen. De goal werd echter wegens buitenspel afgekeurd, al had iedereen langs de kant daar z’n twijfels bij.

Sam Hanenburg snelt langs een VVK-er   (Foto: Ingmar Vos)

VVK had het achterin verder alles goed op slot en gaf niets of nauwelijks weg. Eenrum had de mazzel dat met name VVK-spits Roy Smolders het vizier deze middag niet op scherp had staan. Smolders werd keer op keer goed bediend door buitenspelers Daikon Cecilla en Joey Bakker, maar de Groninger spits kreeg de bal evenveel keer niet tussen de palen. Eenrum-goalie Anton Brontsema hoefde dan ook maar zelden op te treden. Ook bij dode spelmomenten waren de gasten slordig in de afwerking.

De thuisploeg leek vlak voor rust – geheel tegen het spelbeeld in – op 1-0 te komen. Dit keer werd Sybolt Lindenbergh door Tim Spijk richting VVK-doelman Amir Zardoost gestuurd. De rechtsback van Eenrum werd echter ingehaald door Turgay Sunger, die met een uiterste inspanning het schot van Lindenberg over de achterlijn werkte. Waar het een hoekschop voor Eenrum zou moeten zijn, kreeg VVK een doelschop. Even leek gerechtigheid te geschieden, toen de bal zomaar in de voeten van Eenrum-captain Sieb Solinger werd geschoven. Vanaf randje ’16’ produceerde Solinger echter niet meer dan een slap schot, die geen problemen opleverde voor de Groninger sluitpost.

Dat een ‘niet te missen kans’ weldegelijk te missen is, liet Roy Smolders in de slotminuut van de eerste helft zien. Een afgemeten vrije bal van Daikon Cecilla werd door de geheel vrijstaande VVK-spits bij de tweede paal voorlangs gekopt, zodat er met een brilstand werd gerust.

Met het inbrengen van David Albert Villalta voor Mathijs Voos was snel duidelijk dat de tweede helft heel anders zou worden. De Winsumer in Eenrumer dienst liet zich direct gelden en gaf een prima voorzet, alleen kwam Bobo Miedema net een teen te kort om Eenrum op voorsprong te zetten. Vijf minuten later was het dan wél raak. Nadat Sam Hanenburg de paal had geraakt, kwam de bal zomaar voor de voeten van David Albert Villalta, die met een droge knal zijn ploeg naar 1-0 schoot.

Zeven minuten later schoot invaller Nick Rijzinga een vrije bal in de VVK-muur, waarop de Eenrumer aan de rechterkant Sybolt Lindenbergh inspeelde. De rechtsachter, liet vervolgens een voorzet van z’n voet vertrekken die vervolgens bij de tweede paal in de kruising ging, 2-0. ‘Een Lucky, maar wat geeft het !’

Twee minuten later had Nick Rijzinga – na een slim steekballetje van Sam Hanenburg – de mogelijk om een goaltje mee te pikken, maar zijn inzet verdween op het lichaam van VVK-doelman Amir Zardoost.

Uit de tegenaanval van VVK kwam de uitstekend spelende Mehmet Yetim in scoringspositie, alleen was zijn inzet te hoog gezocht.

Uiteindelijk was het slotakkoord voor de gastheren. Vanaf de linkerkant krulde Sieb Solinger de bal achter de laatste linie van de Groningers precies in de voeten van David Albert Villalta. Hij schoot via de vingertoppen van de Groninger doelman zijn team in veilige haven, 3-0.