Kloosterburen komt tekort tegen Farmsum

KLOOSTERBUREN – Aan inzet ligt het niet bij VV Kloosterburen, maar de jeugdige ploeg van trainer Wieger Kooistra komt zichtbaar kwaliteit en ervaring tekort om dit seizoen een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Gelukkig weet iedereen die Kloosterburen een warm hart toedraagt dit en zal het hondstrouwe publiek – ondanks de nederlaag tegen Farmsum – de volgende thuiswedstrijd gewoon weer langs de zijlijn staan.

“Het is niet anders. We hebben geen betere spelers, maar ze zijn allemaal goedwillend en doen hun stinkende best. We moeten het ermee doen”, aldus Bob Bolt, oud eerste elftalspeler in de jaren ’60-’70. Er is op dat moment een klein half uur gepeeld en het scorebord geeft 0-4 aan. Een monsterscore – dubbele cijfers – lijkt in de maak.

Het begin was dramatisch voor de thuisploeg, want al in de eerste minuut moest Kloosterburen doelman Sander Adema – die aan geen tegengoal schuld had – al voor de eerste keer de bal uit het net halen. En dieptepass van ‘good old’ Herbert van Brugge bereikte de geheel vrijstaande Reza Fambrene, die de bal controleerde en binnenschoot, 0-1.

In de 7de minuut was het alweer raak voor de farmsumers. Na een hoekschop van diezelfde Fambrene stapte Van Brugge bij de eerste paal slim over de bal, waarna Alwin Nap ongedekt de 0-2 tegen de touwen werkte.

Wouter Korhorn (4) en captain Arjan van der Laan (r) staan er verslagen bij

Het was eenrichtingsverkeer en het was een wonder dat de derde goal pas in de 18de minuut viel. Vanuit een hoge voorzet vanaf de rechterkant was het Dennis Kat, die de bal zomaar in de voeten van Roby Visser kopte. Visser legde aan en schoot diagonaal raak, 0-3.

Stefan Woldhuis van Farmsum tegen het publiek langs de kant: “Ik weet precies wat de spelers van Kloosterburen voelen. Wij hebben een aantal jaren in een soortgelijke situatie gezeten.”

Er is dus hoop nog hoop voor VV Kloosterburen, al werd er ook gepraat over ‘even’ een stapje terug, naar de reserveklasse. Tegen o.a. Usquert en vv Winsum. Of daartoe besloten wordt is nog de vraag. Dit seizoen zal de hoofdmacht van VV Kloosterburen in ieder geval afmaken in de 5e klasse D.

Binnen het half uur maakte Alwin Nap – na geschutter in de verdediging van de thuisploeg – z’n tweede goal op aangeven van Herbert van Bruggen, 0-4.

Op aangeven van Herbert van Brugge (r) scoort Alwin Nap de 0-4.

Nap had nog kans op een derde treffer voor rust, maar het was doelman Adema die prima redde op de inzet van de Farmsumer.

De enige wapenfeit van de gastheren kwam van Kevin Kat, die van een metertje of 20 het doel van Damon Vos onder vuur nam. De bal scheerde echter net over de deklat, zodat er met 0-4 werd gerust.

In de 48ste minuut was het Herbert van Brugge die vanaf de linkerkant – net buiten het strafschopgebied – ongehinderd naar de rechterkant mocht dribbelen en de vrijstaande Reza Fambrene inspeelde. Die had vervolgens drie medespelers voor het uitkiezen op de 5-meter, het was André Toxopeus die de bal langs Sluitpost Sander Adema werkte, 0-5.

Hierna was het de thuisploeg dat nog probeerde om d eretreffer te maken, maar het zat er deze middag gewoon niet in. De gasten geloofden het verder wel en speelden de wedstrijd uit. Het was het aanzien niet meer waard. Het eindsignaal van de prima leidende Arjen van Ittersum klonk een ieder dan ook als muziek in de oren.

 

 

 

 

Reacties

gallery
105494
KLOOSTERBUREN – Aan inzet ligt het niet bij VV Kloosterburen, maar de jeugdige ploeg van
https://de-marne.nieuws.nl/sport/105494/kloosterburen-komt-tekort-farmsum/
2018-10-23T23:55:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/10/23235018/WhatsApp-Image-2018-10-22-at-13.51.00-2.jpeg
Nieuws, Sport