Eenrum laat winst uit handen glippen

Foto: HogelandNieuws

EENRUM – VV Eenrum heeft zondagmiddag een 2-1 voorsprong bij rust uit handen laten glippen. Na de thee was De Wilper Boys de bovenliggende partij en trok uiteindelijk dan ook wel verdiend aan het langste eind, al ging er aan de winnende treffer wel het een en ander vooraf.

Om diverse redenen waren doelman Anton Brontsema, Sander Smit, Milan Rutkowski en Sam Hanenburg niet beschikbaar. De net uit Amerika teruggekeerde Sigmar van der Tuuk was toeschouwer, zodat trainer Jaap van der Ploeg weer eens moest puzzelen. Voordeel is dat andere – met name (zeer) jonge – spelers een kans krijgen om zich te etaleren ………… en dat ook doen.

Al snel werd duidelijk dat het gehandicapte Eenrum het zwaar zou krijgen. De gasten combineerden makkelijker en zaten er kort bovenop. Bovendien hadden ze in spelmaker Niels van der Veen en spits Kees-Hille Numan twee voetballers die het de verdediging van Eenrum zeer lastig maakten.

Zo was Numan in de 14de minuut dicht bij een doelpunt toen hij zich simpel vrijspeelde en van dichtbij leek te gaan scoren. Het was echter doelman Lammert Brinkhuizen die de inzet uit de benedenhoek werkte. Twee minuten later nam Van der Veen van een metertje 30 het doel onder vuur, de bal scheerde rakelings over de dwarsligger. In de 24e minuut was het dan toch raak. Net toen Eenrum wat onder de druk uit leek te komen sloegen de gasten toe. Het was Arjen van der Kaap die aan de rechterkant werd ingespeeld en kinderlijk eenvoudig – vijf Eenrumers staken geen been uit – richting het strafschopgebied kon dribbelen om met links uit te halen. De inzet was niet eens hard, maar doelman Lammert Brinkhuizen stond op het verkeerde been en zag de bal langs zich tegen de touwen rollen, 0-1.

Zeven minuten later was het uit het niets alweer gelijk. Het was David Albert Villalta, die vanuit een vrijeschop de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Eenrum kreeg hierna nog een mogelijk op een goal, maar de afronding van Sieb Solinger – na een goed lopende aanval – verdween via doelman Eddie Dijkstra over het doel. Toch lukte het Eenrum op voorsprong te komen. Het was Nick Rijzinga die een indraaiende hoekschop van Albert Villalta met het hoofd tot doelpunt promoveerde, 2-1.

Na het wisselen van helft was het echter De Wilper Boys dat de touwtjes in handen nam en Eenrum met de rug tegen de muur zette. Het was wachten op de gelijkmaker. Eerst was het Tjibbe Bakker die een vrije bal in de muur schoot en vijf minuten later schoot Arjen van der Kaap – eveneens uit een vrije bal – ver over. In de 69ste minuut had Eenrum mazzel dat Rick van Dijken voor eigen succes ging, na geknoei in de Eenrumer defensie. De 17-jarige aanvaller verkoos een doelpoging uit een moeilijke hoek boven afleggen op een van de twee vrijstaande medespelers voor het doel. Zo bleef het (nog) 2-1. Ook overleefde de thuisploeg nog een doelpoging van Tjibbe Bakker (net naast) en moest doelman Lammert Brinkhuizen gestrekt naar de benedenhoek om een pegel van Niels van der Veen uit z’n goal te ranselen.

Eenrum kreeg na deze gemiste kansen van de gasten één goede countermogelijkheid, maar de pass van Nick Rijzinga richting David Albert Villalta en Bobo Miedema verdween een paar meter achter z’n medespelers, waardoor een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien verkeken was. Nog geen minuut stond wél de gelijkmaker op het scorebord. Een prima voorzet van Niels van der Veen werd door Kees-Hille Numan ongehinderd tegen de touwen gekopt, 2-2. De goal riekte naar buitenspel, er werd ook gevlagd, maar de leidsman nam niet de moeite om even naar z’n assistent te gaan. Dat verbaasde eigenlijk ook niemand, aangezien de irritant fluitende J. de Vries uit Veendam z’n assistenten veelal onterecht negeerde.

In de 86ste minuut was er weer zo’n moment, met slecht gevolg voor de Eenrumers. De bal ging via de cornervlag over de zijlijn, grensrechter vlagde voor ingooi, scheidsrechter De Vries gaf een hoekschop. De bal werd het strafschopgebied ingebracht, waar Kees-Hille Numan de bal richting doel kopte. Vanuit buitenspelpositie viel Niels van der Veen Lammert Brinkhuizen aan in de ‘5-meter’, waarbij de Eenrum-goalie een elleboog van de Wilpster in zijn gezicht leek te krijgen en daardoor neerging. De Vries deed net alsof hij niets zag en liet doorgaan, waarna verdediger Jeroen Dijkstra de bal voor de voeten kreeg en zijn team naar winst schoot, 2-3. Een zuur moment voor de Eenrumers, die met man en macht de 2-2 over de streep probeerden te trekken.

 

 

Reacties

article
105399
EENRUM – VV Eenrum heeft zondagmiddag een 2-1 voorsprong bij rust uit handen laten glippen.
https://de-marne.nieuws.nl/sport/105399/eenrum-laat-winst-handen-glippen/
2018-10-15T08:00:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/10/14174436/WhatsApp-Image-2018-10-14-at-16.36.172.jpeg
Nieuws, Sport