Eenrum wint met ‘slechts’ 3-0

EENRUM – Eenrum heeft de eerste wedstrijd van het seizoen kinderlijk eenvoudig gewonnen Harkstede. Het werd 3-0, een score die gezien het wedstrijd aan de lage kant was.

Een ervaren Eenrum bleek zondagmiddag een maatje te groot voor het piepjonge Harkstede, dat met de 52-jarige Dick Voorma op het doel nog altijd gemiddeld ruim 4 jaar jonger was dan de Eenrumers. Na 90 minuten stond er 3-0 op het scorebord en daar kwamen de gasten goed mee weg.

Eenrum ging goed van start en kwam dan ook al in de 4de minuut op voorsprong. Nick Rijzinga speelde de diepgaande Lammert Brinkhuizen op rechts in, die op z’n beurt een afgemeten voorzet gaf op de vrijstaande David Albert Villalta. Bij de tweede paal kon de middenvelder ongehinderd binnenkoppen, 1-0.

Tien minuten later was het Siebrand Solinger die Villalta bediende, maar nu wist Harkstede-doelman Dick Voorma de kopbal van Villalta tot hoekschop te verwerken. Halverwege de eerste helft kreeg Villalta nog een kans, maar nu raakte hij uit een moeilijke hoek de paal.

Harkstede verdedigde met man en macht

De gasten kwamen sporadisch uit de verdediging en leken in de 27ste minuut gelijk te gaan maken. Het was Robin Mark van Hemmen die vanaf de linkerkant een prima lage voorzet gaf richting de meegelopen Sydney Perdon. Het was echter Mattheus Nubé die met een ultieme sliding de bal voor de voeten van Perdon wegkaapte en daarmee een zeker doelpunt voorkwam.

Drie minuten later schoof vrije verdediger Tim Spijk weer eens in op het middenveld en stuurde David Albert Villalta weg. Ook nu wist goalie Voorma de Eenrumer van scoren af te houden door diens inzet te keren.

Centrale verdediger Tim Spijk, veelvuldig inschuiven

Eenrum had voor rust nog een aantal mogelijkheden om de score op te voeren via o.a. Sam Hanenburg, Bobo Miedema, Tim Spijk, maar had pech of was slordig in de afwerking. Daarnaast ging een mooi genomen vrije bal van Nick Rijzinga maar net voorlangs. Zo werd er met een magere 1-0 gerust.

In de tweede helft maakte Eenrum binnen een kwartier aan alle onzekerheid een einde. In de 52ste minuut ontdeed Villalta zich aan de linkerkant van z’n tegenstander en legde op het juiste moment af op Bobo Miedema, die bij de tweede paal geen moeite had om de bal tegen de touwen te werken, 2-0.

Bobo Miedema (11) heeft zojuist de 2-0 langs doelman Dick Voorma gewerkt

De 3-0 was een aanval om in te lijsten. Tim Spijk speelde Sam Hanenburg in op het middenveld, die bij z’n man wegdraaide en Villalta aan de linkerkant aan het werk zette. Diens prima voorzet belande voorbij de tweede paal bij rechtsback Sybolt Lindenbergh, die controleerde en de meegesnelde Hanenburg voor het doel wist te vinden. Met een subtiele voetbeweging werkte de pas 16-jarige Hanenburg de bal langs sluitpost Voorma.

Eenrum-coach Jaap van der Ploeg begon nu te wisselen – Devi de Klerk (16) verving aanvoerder Siebrand Solinger – en omzettingen door te voeren. Dit kwam het spel niet ten goede. Toen tien minuten later ook nog David Albert Villalta naar de kant werd gehaald – hij had z’n werk weer goed gedaan – was het los zand. Het was voor Villalta’s vervanger Mathijs Voos (17) dan ook niet prettig invallen.

Toch kreeg de thuisploeg in het ‘aanmodderende’ laatste kwartiertje nog een grote mogelijk op de 4-0. Nick Rijzinga mocht vijf minuten voor tijd vanaf 11 meter aanleggen, nadat hij door Harkstede-goalie Voorma binnen de lijnen onderuit was gehaald. Het was echter ‘ouwe rot’ Voorma die de inzet keerde van de anders  – vanaf de stip – zo trefzekere Eenrumer.

Doelman Dick Voorma stopt de strafschop van Nick Rijzinga

Zo bleef het 3-0. Voor Eenrum een prima start in de vierde klasse, met een uitslag waar Harkstede het meest blij mee mocht zijn.