Kolibri van Warfhuizen slaat toe in Surhuisterveen

Foto: Twitter

SURHUISTERVEEN – Peter Merx heeft vandaag in de Ronde van Surhuisterveen het hele peloton gesloopt en pakte gemakkelijk de overwinning bij de eliten.

De Kolibri van Warfhuizen was van de start af weg en kreeg gezelschap van Pim Cazemier. Na 15 ronden werd het duo ingelopen. Prompt ontstond een nieuwe kopgroep met Chiel Breukelman, ploeggenoot van Merx, erbij. Merx zette de achtervolging in met Chiel Smit en Taeke Opperwal. Adrie Lindeman, de buffel uit Assen, eveneens teamgenoot van Merx lukte het om alleen de sprong naar de kopgroep te volbrengen.
Uiteindelijk werd het een groep van 11 sterke renners met Peter Merx, Martijn Dijkstra, Johan Knol, Ronald Kruijer, Taeke Oppewal, Chiel Smit, Harrie Sweering, Arjan Hofman, Chiel Breukelman, Marco Doets en Adrie Lindeman. De elf namen een ruime voorsprong op het peloton en behielden die in de koers over 80 kilometer
Met nog drie ronden te gaan demarreerde Merx. Hij nam meteen een voorsprong van 20 seconden, ongeveer 150 meter. Afgetekend zette hij de ronde van Surhuisterveen, een voorwedstrijd voor de profronde op zijn naam met de solo over de laatste ronden.
“Zondag heb ik Usquert goed gereden. Alleen de koers verliep niet zoals ik wilde. In Usquert hebben we met het FILA-team iedereen in de greep gehad. Vandaag hadden we weer alle kaarten in handen. Ik wilde het niet op een sprint laten aankomen en ik voelde dat een solo lukken moest. In die grote kopgroep zaten een paar rappe mannen zoals Johan Knol.”

Surhuisterveen is de derde overwinning van Merx dit seizoen.

De top tien
1. Peter Merx (Warfhuizen)
2. Chiel Breukelman (Gramsbergen)
3. Martijn Dijkstra (De Knipe)
4. Adrie Lindeman (Assen)
5. Johan Knol (Bakkkeveen)
6. Harry Sweering (Sneek)
7. Arjan Hofman (Nunspeet)
8. Taeke Oppewal (Sneek)
9. Chiel Smit (Zuidwolde)
10. Ronald Kruijer (Donkerbroek)

Reacties

article
104119
SURHUISTERVEEN – Peter Merx heeft vandaag in de Ronde van Surhuisterveen het hele peloton gesloopt
https://de-marne.nieuws.nl/sport/104119/kolibri-warfhuizen-slaat-toe-surhuisterveen/
2018-07-31T20:28:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/07/31195517/Peter-Merx-Surhuisterveen-1.jpg
Nieuws, Sport