Lauwersoog-Ulrum prooi voor Jan Stuursma

ULRUM – De halve marathon Lauwersoog-Ulrum is gewonnen door Jan Stuursma. De loper uit Sappemeer liep in de laatste 500 meter weg bij medevluchter Erwin Akkerman en kwam als eerste over de finish in Ulrum.

De twee zaten vanaf de start – op het haventerrein van Lauwersoog – in een kopgroepje van 5 renners. Op de Panserweg in Zoutkamp liepen beide lopers als eerste het Lauwersmeergebied uit. Daar hadden ze zich losgelopen uit de kopgroep.

Akkerman (380) deelt zijn water met Stuursma

Beide lopers liepen vervolgens samen Ulrum binnen, waar de eindstreep lag. Op zo’n 400 meter voor deze streep zette Stuursma echter nog even aan, wat teveel was voor Meppelaar Akkerman.

De winnende tijd over de ruim 21 kilometer lange loop was 1 uur, 15 minuten en 58 seconden.

Smet

Kort na de start, vanaf de rotonde richting het dorp, ontstond er helaas nog een vervelend incident. Terwijl de meeste lopers de verfrissingspost bij de ingang van de camping hadden gepasseerd zorgde verkeer voor grote ergernis. Waar de lopers vanaf het fiets/voetpad de weg op moesten bleken automobilisten geen geduld te hebben.

Ook vertrekkende gasten vanaf de camping lieten zich niet onbetuigd, waardoor alles vast kwam te staan. De laatste lopers moesten zich tussen de auto’s, sommigen met caravan en boottrailer, door wurmen. In de korte chaos raakten twee auto’s elkaar en werd een vrijwilligster vanuit een auto bedreigd toen ze er iets van zei. Het liep gelukkig allemaal met een sisser af. Na afloop liet ze weten: “Jammer, ze hadden het kunnen voorkomen als ze dit stuk van de loop even een kwartier autovrij hadden gemaakt. Gewoon even afsluiten met een hek.”

Reacties

gallery
103973
ULRUM – De halve marathon Lauwersoog-Ulrum is gewonnen door Jan Stuursma. De loper uit Sappemeer
https://de-marne.nieuws.nl/sport/103973/lauwersoog-ulrum-prooi-jan-stuursma/
2018-07-28T18:33:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/07/28164257/ARD_2858-2.jpg
Nieuws, Sport