Eenrum nog 1 zege verwijderd van titel

EENRUM – Het kampioenschap kan vv Eenrum niet meer ontgaan. Zondag werd Eext eenvoudig aan de kant gezet (4-0) en met nog drie wedstrijden te gaan volstaat één zege of twee gelijke spelen. Zelfs één gelijkspel zou genoeg kunnen, wanneer het doelsaldo van de Eenrumers beter blijft dan dat van naaste achtervolger Amboina.

Aanstaande woensdag zou promotie al veilig kunnen worden gesteld als men thuis speelt tegen Tynaarlo, al geven de meeste spelers er de voorkeur aan om komende zondag kampioen te worden. Dan speelt het team van trainer Jaap van der Ploeg thuis tegen Zevenhuizen.

Tegen Eext had Eenrum het minder lastig dan vooraf gedacht werd. Al in de 7de minuut was Nick Rijzinga dichtbij de openingsgoal toen hij uit een vrije bal van Sander Smit leek te gaan scoren. De topscorer van Eenrum schoot echter van dichtbij tegen Eext-doelman Erwin Poelman op.

Eenrum-topscorer Nick Rijzinga zou deze wedstrijd niet tot scoren komen, zelfs niet van de stip

Het was in die fase dat Eext het betere van het spel had en ook een prima kans kreeg om de score te openen. In de 11de minuut bediende de prima spelende Niels Buiter de diepgaande Jonas Buiter op maat, maar de middenvelder schoot tot opluchting van het Eenrumer publiek in kansrijke positie net naast.

Eenrum was achterin wakker, nam na een kwartier spelen de touwtjes in handen en bleef de gehele wedstrijd verder de bovenliggende partij. In de 20ste minuut was het Roy Kamps die over de rechterkant doorbrak en breed wilde leggen op de meegelopen Bobo Miedema. Met een ultieme sliding onderschepte E6 de bal, die via de paal voor de voeten van Miedema terecht kwam. De Eenrum-spits joeg de bal vervolgens hoog tegen de touwen, 1-0. Hierna kreeg Roy Kamps een niet te missen Kamps. Op een paar meter voor doel kopte hij tegen doelman Poelman aan.

Roy Kamps in duel met Eext-doelman Erwin Poelman

Na ruim een half spelen was het Milan Rutkowsky die het maar eens van afstand probeerde. Zijn uithaal leek houdbaar, maar verraste doelman Poelman toch. Via de handen van de sluitpost ging de bal in het doel, 2-0.

Vijf minuten na deze treffer mocht Eext een hoekschop nemen. De voorgebrachte bal werd door Nick Rijzinga voorlangs weggekopt, waarna Jack Lammerts de bal in kansrijke positie over kopte. Namens de gasten probeerde Niels Buiter het in de 44ste minuut van afstand, maar zag hij zijn geplaatste bal door doelman Lammert Brinkhuizen met één hand geplukt. Tussendoor had Eenrum de stand op 3-0 kunnen brengen: Bobo Miedema gaf voor, Roy Kamps zag z’n inzet geblokt en de daaropvolgende geplaatste schot van Nick Rijzinga werd met de voet gered door de Eexter goalie.

Na rust was het Eenrum dat bleef domineren, zonder zich overbodig te hoeven in te spannen. Dat de drie punten in Eenrum zouden blijven was dan ook snel duidelijk. Het was alleen de vraag met hoeveel Eenrum zou gaan winnen.

In de 52ste minuut pakte Roy Kamps een hoekschop van Sander Smit ineens op de pantoffel, maar redde goalie Erwin Poelman fantastisch. Verder werd er nog een paar keer van afstand geschoten, alleen werd het doel te hoog gezocht door Sander Smit en Siebrand Solinger. Namens Eext probeerde Niels Buiter het ook met een geplaatste boogbal van afstand, maar wist sluitpost Lammert Brinkhuizen met een miraculeuze redding z’n doel schoon te houden.

Met nog een kwartier op de klok werd Nick Rijzinga diep gestuurd. Hij werd daarbij in het strafschopgebied onderuit gehaald door de Eexter doelman. De uitstekend leidende scheidsrechter Aartsen uit Groningen wees naar de stip, waarop Rijzinga zelf plaats nam achter de bal. De ‘penalty-specialist’, die dit jaar al meerdere malen vanaf 11 meter onberispelijk had raak geschoten, zag zijn inzet dit keer gekeerd.

Drie minuten later was het wel raak. Het was Bobo Miedema die in het strafschopgebied de bal ontving en met een droog schot doelman Poelman kansloos liet.

Bobo Miedema, goed voor twee goals

Debuut

Direct daarop bracht trainer Jaap van der Ploeg een debutant binnen de lijnen. De pas 15-jarige B-junior Sam Hanenburg liet in 10 minuten zien over veel, zeer veel kwaliteit te beschikken. Voor hem is het goed dat Eenrum promoveert, weg uit deze klasse, waar ‘schoppers’ het vaak hebben voorzien op jonge, talentvolle spelers. Het is te hopen dat deze ‘groeibriljant’ behouden kan blijven voor de aanstaande vierde klasser. In dat geval is het voetballiefhebbers aan te raden om een seizoenkaart van vv Eenrum aan te schaffen. Hiervoor ga je naar het stadion.

Met een slimme steekpass, op het juiste moment en met de juiste snelheid, gaf hij de assist bij de 4-0 van Roy Kamps. En de laatste actie van de wedstrijd was ook van Hanenburg. Zijn bekeken schot van buiten de ’16’ ging rakelings naast. Het zou een perfecte afsluiting van z’n debuut zijn geweest als ie erin was gegaan, maar ik weet haast zeker dat z’n eerste goal in Eenrum 1 nog dit seizoen valt !!

Woensdag aanstaande kan het kampioenschap na een inhaalwedstrijd tegen Tynaarlo (aanvang 19.30 uur) eventueel een feit zijn, maar makkelijk zal dat niet worden: de tegenstander is nog volop in de race met Yde de Punt en Zevenhuizen om een periode en heeft de punten daarbij hard nodig.