Zeiljacht Ecolution van wijlen Wubbo Ockels aangekomen in Lauwersoog

Met luid scheepsgetoeter kwam het zeiljacht Ecolution van wijlen Wubbo Ockels, in konvooi, 31 juli rond twaalven de haven van Lauwersoog binnen gevaren. Het schip van de vorig jaar overleden ruimtevaarder is vanuit Curaçao naar het Groningse Lauwersoog gevaren.

Havengemeenschap Lauwersoog haalt Ecolution binnen

De totale havengemeenschap van Lauwersoog begeleidde de intocht van de Ecolution. Diverse (zeil)schepen, vissersboten, jachten, KNRM, Rijkswaterstaat tot rondvaartboten toe, zorgden voor een feestelijke intocht. Vanaf de dijk en de kade werd de vloot door toeschouwers de havenkom naar binnen gezwaaid.

eco1

Solozeiler Lucas Schröder

De bekende solozeiler Lucas Schröder was voor de gelegenheid aangesteld als kapitein van het schip, dat Ockels bij de bouw had voorzien van een groot aantal technische snufjes. Door te zeilen kan de boot bijvoorbeeld energie opwekken waardoor het mogelijk is om drie weken comfortabel aan boord te kunnen leven. Schröder heeft veel ervaring als zeezeiler. Hij deed eerder mee aan Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen. In 2007 werd hij zevende tijdens de Transat 650, de beste Nederlandse prestatie ooit.

Solozeiler Lucas Schröder

Stichting Wadduurzaam

De nieuwe eigenaar van de Ecolution is Stichting Wadduurzaam. De stichting wil als platform fungeren voor duurzame en innovatieve ideeen. De Ecolution staat symbool voor beide begrippen. De Ecolution moet onderdeel worden van iets groters dat het gedachtengoed van Ockels vertegenwoordigt, zo vindt een groep initiatiefnemers. In de haven van Lauwersoog heeft de boot nu een plek bij een nieuw duurzaamheidscentrum genaamd ​Wadduurzaam. Het schip moet ondernemers inspireren en toeristen naar de Groningse haven lokken.

Technische snufjes

In 2007 begon Ecolution B.V. in Groningen met de bouw van de Ecolution. In juli 2010 is het schip te water gelaten. Ockels heeft bij de bouw van de Ecolution het schip voorzien van allerlei technische snufjes. Zo wekt het schip al zeilend energie op. Genoeg energie om 3 weken comfortabel aan boord te kunnen leven.

Cookieinstellingen