Krokussen van Dorpsbelangen steken de kopjes op

Foto: Berto Merx

LEENS – In het gras voor de sporthal aan de Breekweg in Leens spreidt zich gestaag een witte waas uit. Honderden witte krokussen steken hun prille kopjes naar boven.

Ook op andere plekken in Leens liggen zulke vlekken met witte krokussen. Het is het resultaat van de actie om van Leens een bloemendorp te maken in het kader van het programma vitalisering dorpen. Vorig jaar 20 oktober hebben de kinderen van de Leenster scholen, met burgemeester Wiersma als hoofd-tuinman, de bollen geplant. Jantje Koning-Knol, secretaris van dorpsbelangen: “Na die actie zijn er duizenden en duizenden bollen geplant, machinaal hoor. Het is een heel mooi gezicht. Ik vind het alleen jammer dat de blauwe krokussen nog niet zijn opgekomen. Maar ja, dat is een kwestie van afwachten.”

Enige zorg is er over de weersontwikkeling. De bollen hebben een natte en een koude periode overleefd. De vraag is hoe erg de weersomslag is die komend weekend wordt verwacht: “Het is afwachten en er maar het beste van hopen,” zegt secretaris Knol.

Cookieinstellingen