Kronkeldörp is van Prins Henk I

KLOOSTERBUREN/KRONKELDÖRP – Burgemeester Koos Wiersma heeft vrijdagavond om 20.11 uur de sleutel van gemeente De Marne overgedragen aan Prins Henk I.
Uniek was, dat de burgemeester dat deed in het bijzijn van zijn collega’s Van Lente van Bedum, Michels van Winsum en loco- burgemeester Bouman van Eemsmond. Ook een aantal wethouders was aanwezig. Burgemeester Wiersma had de bestuurders van de de BMWE- gemeenten uitgenodigd om kennis te maken met het verschijnsel carnaval, dit omdat Kronkeldörp volgend jaar deel uitmaakt van gemeente Het Hogeland. De ‘gasten’ leken zich snel op hun gemak te voelen, al kwam het carnavaleske Alaaf er nog wat onwennig uit.
Tijdens het officiële gedeelte van de sleuteloverdracht werd stilgestaan bij het overlijden van Harry de Wit uit Eenrum, een zeer gewaardeerd lid van de vereniging.
Burgemeester Wiersma mocht een enorme sleutel in ontvangst nemen. Het mooie ding was door BHV-er (Bijzonder Handig Ventje) Prins Henk I zelf in elkaar gesleuteld.
Met een druk op de rode knop openden Prins Henk I en adjudant Harry het carnaval 2018 en was het tijd voor een paar uurtjes kindercarnaval. Later op de avond is het de beurt aan de leden van carnavalsvereniging Oldeclooster en die mogen dan gelijk vijf dagen aan de bak.
Meer foto’s in de serie boven de tekst

Reacties

gallery
98946
KLOOSTERBUREN/KRONKELDÖRP – Burgemeester Koos Wiersma heeft vrijdagavond om 20.11 uur de sleutel van gemeente De
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/98946/kronkeldorp-is-prins-henk-i/
2018-02-09T21:57:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/02/09213753/ARD_5131-2.jpg
Nieuws