Aanwonenden Mernaweg willen verkeersmaatregelen

WEHE-DEN HOORN – Dorpsbewoners, gemeente en een verkeersspecialist gaan kijken naar de verkeerssituatie op de doorgaande Mernaweg in Wehe-den Hoorn. Er wordt geklaagd over de snelheid van het verkeer dat langsrijdt, de verkeersveiligheid en ook trillingen zijn een grote ergernis aan het worden.

De Mernaweg kent op dit moment al twee wegversmallingen om het verkeer af te remmen. Volgens wethouder Mariette de Visser is het niet per sé de bedoeling om de weg te versmallen, maar gaan zij en de dorpsbewoners kijken naar andere oplossingen voor de problemen. Ook een ander deel van de Mernaweg is al kunstmatig versmald door geparkeerde voertuigen langs en op de weg.

Veel inwoners van het Marnedorp hebben last van scheuren in de woningen. Mariette de Visser: ”Dat kan meerdere oorzaken hebben, waaronder zwaar verkeer dat over putten en gaten rijdt en aardbevingen. Ook kan de oorzaak van de scheuren liggen in de constructie en leeftijd van een woning. Het is moeilijk te zeggen wat de exacte oorzaak van een scheur is geweest, maar er wordt momenteel wel onderzoek naar gedaan.”

In Houwerzijl en Hornhuizen, twee dorpen met klinkerbestrating, is de gemeente momenteel bezig met een onderzoek naar de oorzaak van trillingen in huizen.

De weg in Wehe-den Hoorn wordt dagelijks door vele honderden auto’s, vrachtwagens, bussen en fietsers gebruikt. Het is daarom voor de bewoners belangrijk dat er een gepaste oplossing komt.


Er liggen twee plannen op tafel waar over gesproken gaat worden: een herindeling van de weg met ruimte om te parkeren, maar waar de doorstroming goed blijft. Optie 2 is het maken van een 30 km/h zone. Een verkeerskundige van een gespecialiseerd bedrijf gaat helpen bij het ontwerpplan.

Tekst + foto’s: Ingmar Vos

Reacties

gallery
98930
WEHE-DEN HOORN – Dorpsbewoners, gemeente en een verkeersspecialist gaan kijken naar de verkeerssituatie op de
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/98930/aanwonenden-mernaweg-willen-verkeersmaatregelen/
2018-02-09T15:48:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/02/09153146/WhatsApp-Image-2018-02-08-at-15.26.403.jpeg
Nieuws