Twitter met bestuurders en win een mand streekproducten

Foto: persbericht BMWE

Trots en wat onwennig staan ze op een rij, de burgemeesters: Rinus Michels, Marijke van Beek, Erika van Lente en Koos Wiersma. Op de achtergrond licht in beamerkleuren de website  www.bmw-gemeente.nl. Ze moeten poseren voor de fotografen. Elkaar de hand gevend in een cross-over, daarna  met opgestoken duimen.

De Hogelandgemeenten hebben vanaf vandaag een website in de lucht, een facebookpagina en een twitter-account. Hiermee willen de bestuurders de burgers actief informeren over de naderende samenvoeging van de gemeente De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum. ‘Ik zal met plezier deze media gaan gebruiken en ik nodig iedereen van harte uit dat ook te doen,’ aldus burgemeester Van Beek. ‘We willen dat iedereen geïnformeerd is over de herindeling en zich er ook bij betrokken voelt.

De bestuurders zijn benieuwd naar de meningen van de burgers. ‘We hopen dat u een reactie achterlaat. Dat kan eenvoudig door online de korte enquête in te vullen. Meedoen kost u ongeveer twee minuten. Onder de eerste 50 inwoners die dat doen worden 10 manden met streekproducten uit Het Hogeland verloot, zo laten ze weten.

50% kans

Voor Marijke van Beek was er een klein kansberekeningsprobleem. Hoe groot is de kans dat een van die vijftig reageerders een pakket wint? Zij rekende hardop en kwam er niet uit en zei ineens lachend:: ‘Laat ook maar, dat is een academische vraag. Het is gewoon je wint wel of je wint niet.

Zie verder:
Facebook BMWE

@BMWE2019

 

Cookieinstellingen