KNRM Lauwersoog op zoek naar nieuwe collega’s

Foto: De MarneNieuws

De KNRM staat voor: snel, professioneel en kosteloos mensen redden, al sinds 1824.

Het station Lauwersoog  zoekt nieuwe redders.

Op vrijdagavond 30 okober is er een inloopavond met meer informatie over het mooie werk.

Het station Lauwersoog bestaat uit een team van 25 professionele vrijwilligers en beschikt over twee goed uitgeruste, snelle boten. Aan de Waddenkant ligt de Annie Jacoba Visser, een tweemotorige reddingboot van de Valentijn klasse. Op het Lauwersmeer is de Springbok gestationeerd, ook een tweemotorige open reddingboot van de Nicolaas klasse.

Het team bestaat uit een schipper, plaatsvervangend schippers, opstappers en aankomend opstappers.

Zij worden ondersteund door de plaatselijke commissie en de walploeg. Alle teamleden zijn vrijwilligers. Er wordt wekelijks getraind en gewerkt aan het materiaal . Alle vrijwilligers worden degelijk opgeleid voor alle voorkomende taken.

Als je denkt dat is wat voor mij en je voldoet aan onderstaande voorwaarden, aarzel dan niet en neem contact op.

Voorwaarden:
• Je bent man of vrouw en bij aanmelding, tussen 18 en 45 jaar.• Je woont in de regio Lauwersoog en je kunt bij alarm binnen 15 minuten op Lauwersoog zijn.

• Je bent in principe beschikbaar op de maandag avonden voor oefening en opleiding.

• Het werk kan op ieder moment van de dag plaats vinden, dus overdag en in de avond-/nachturen. Natuurlijk kan niet iedereen altijd beschikbaar zijn maar als je denkt twee of drie dagen per week beschikbaar te zijn bij alarm, is dat voldoende.

De redders van de KNRM geven dan uitgebreide informatie over het Reddingstation Lauwersoog en uitleg over wat het betekend om opstapper worden en te zijn.

Aanmelden voor de inloopavond, kan door een mailtje te sturen naar onze secretaris Wimold Peters [email protected]

Reacties