Op 1 november gaat de markt in Leens los

Foto: berto Merx

Acht uur s‘ morgens, op woensdag 1 november op de parkeerplaats bij het winkelcentrum van Leens, de koffie staat klaar voor alle bezoekers. De markt in Leens gaat open, de markt in Ulrum gaat dicht.

De marktkooplui hebben voor de bezoekers een kop koffie klaar staan en ieder klant krijgt bij het aandoen van de vierde kraam een kleine verrassing (een stukje taart). Hiermee is de wens van de marktkooplui in vervulling gegaan om de ernstig tanende markt op woensdag in Ulrum te verplaatsen naar Leens. Dorpsbelangen Ulrum betreurt dat dit gaat gebeuren maar het is niet anders.

De gemeente de Marne heeft voor 12.000 euro geïnvesteerd om een deel van de parkeerplaats bij het winkelcentrum als markplaats geschikt te maken. De marktplaats wordt in gereedheid gebracht, aan de zuidkant van de parkeerplaats. Er komt onder andere een stroomkast beschikbaar. De investering wordt op termijn terugverdiend door het marktgeld.

De markthandelaren trekken – dat is logisch – naar de plek waar detailhandel is. Handel trekt handel aan. De Ondernemersvereniging Leens is niet bevreesd voor concurrentie. Jan Ekster, voorzitter van de vereniging: ‘Wij zijn daar blij mee. De markt is alleen maar goed voor het centrum van Leens. Dat trekt extra publiek en daar profiteert iedereen van. Het is jammer dat Ulrum de markt kwijt raakt. Maar de kooplui wilden zelf naar Leens.’

Tekst en foto’s: Berto Merx

Reacties