Piet Stuive signeert boek in Kloosterburen

Foto: MarneNieuws

Piet Stuive uit Kleine Huisjes signeert op 23 september signeert zijn boek ‘Spoed en tegenspoed’ in Antiquariaat Bij tij en ontij … in Kloosterburen.

 Jarenlang reed Piet Stuive met veel plezier en gedrevenheid op de ambulance. In zijn tijd als verpleegkundige maakte hij veel mee, leuke maar ook minder leuke dingen.  Nadat hij in 2011 zelf een ernstig ongeluk krijgt, in de ambulance op weg naar een melding, verandert zijn leven dramatisch. Hoewel hij met succes revalideert en zijn werk als hulpverlener weer oppakt, komen herinneringen aan spoedgevallen uit het verleden opeens keihard bij hem binnen. Diagnose: Post Traumatische Stress Stoornis. De PTSS belemmert hem zo zeer dat hij gedwongen is zijn werk, dat hij met hart en ziel doet, op te geven. Hij gaat met vervroegd pensioen.

 Zijn ervaringen schrijft hij van zich af in het boek ‘Spoed en tegenspoed’, dat een vaak confronterende inkijk geeft in het leven van de hulpverlener. Hij beschrijft de mooie, verdrietige, maar ook ergerniswekkende momenten uit zijn loopbaan. Stuive schreef het boek niet alleen als verwerking maar ook om anderen te laten lezen waar hulpverleners in de praktijk tegenaan lopen. Met zijn boek hoopt hij meer begrip te kweken voor het mooie, maar niet altijd makkelijke, beroep van hulpverlener.

 Stuive signeert zijn boek tussen 14.00 en 16.00 uur. Hoofdstraat 26, Kloosterburen

Cookieinstellingen