Speciale kindermiddagen in Zeehondencentrum Pieterburen

Foto: Persbericht

Vanaf woensdag 20 september a.s. organiseert Zeehondencentrum Pieterburen speciale kindermiddagen op de woensdagen en vrijdagen. Om de twee maanden wordt een geheel nieuw programma aangeboden met een scala aan activiteiten voor kinderen die vrij zijn en op zoek zijn naar iets leuks om te doen. De programma’s zijn opgebouwd rondom de thema’s SEALS, SEA, SCIENCE; de nieuwe koers die het Zeehondencentrum sinds dit voorjaar vaart.

Programmering

Het eerste thema van de speciale kindermiddagen loopt tot en met eind oktober en is gericht op activiteiten rondom de Waddenzee (SEA); de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Zo is er een poppenkastvoorstelling met in de hoofdrol Kleine Haring die naast vis, ook veel plastic tegenkomt in de zee. Spelenderwijs leren kinderen dat plastic niet in de natuur thuishoort en schadelijk is voor dier en mens. Daarna kunnen kinderen schatgraven in de grote zandbak. Als echte archeologen gaan ze aan de slag; op zoek naar de schatten van de zee. De vondsten van echte zeehondenkaken tot schelpen, en van plastic afval tot munten, worden naderhand met z’n allen bekeken en besproken; wat hoort wel/niet thuis in de zee. Tenslotte worden van de vondsten die niet in zee thuishoren, armbandjes geknoopt. Afval is dus niet altijd afval wanneer je het kunt recyclen tot een bruikbaar product. De bandjes mogen mee naar huis aan het einde van de middag.

Aanvullende informatie en kosten

De activiteiten kunnen apart van elkaar ondernomen worden. Wekelijks terugkomen om een activiteit mee te doen kan en mag. Uiteraard zijn er ten tijde van het bezoek ook zeehonden te zien, en kan men rondkijken in het vernieuwde bezoekerscentrum.

Op de speciale kindermiddagen (met uitzondering van de herfst- en kerstvakantie) mogen kinderen tot en met 12 jaar voor de helft van de prijs naar binnen. Ze betalen dan slechts

€  2,50 voor een bezoek (altijd onder begeleiding van een volwassene) en kunnen direct deelnemen aan de activiteiten!

 

Voor meer informatie over het programma, entree en voorwaarden ten aanzien van begeleiding kijk op: www.zeehondencentrum.nl/kindermiddagen.

Reacties