Schatkoamer Ollerom organiseert ´Begraafgebruiken en Grafsymboliek´

Foto: Pinterest.nl

De Schatkoamer Ollerom organiseert van 19 oktober t/m 4 november een tentoonstelling met het thema; Begraafgebruiken en Grafsymboliek

Op  deze tentoonstelling word de begraafgeschiedenis uitgebeeld en uitleg gegeven over symbolen op graven binnen de grenzen van gemeente De Marne. Verder word er aandacht geschonken aan alle begrafenisverenigingen, werkgroepen die vrijwilligerswerk doen op de begraafplaatsen en o.a. 4 mei herdenkingen, Licht op herinnering Leens, Herinneringsmoment Ulrum, Wereldlichtjesdag Wehe-Eenrum, enz enz. Een reis langs de begraafplaatsen middels foto’s films en geluidsfragmenten.

Wij zijn op zoek naar ;

  • voorwerpen die met dit onderwerp te maken hebben en die aan ons mogen uitgeleend ; bijvoorbeeld een schilderijtje ,een gedicht, grafsieraden of aandenken.

 

  • In het kader van ; “een bijzondere begrafenis” of “een begrafenis verloopt niet altijd vlekkeloos”of “mijn eerste begrafenis” in gemeente de Marne zijn wij op zoek naar anekdotes en/of verhaaltjes en/of ervaringen die u met ons wilt delen.

 

  • Ook verhalen over of van bijv. een voorganger / grafdelver/dragers zijn van harte welkom.

 

  • verhalen over hoe de 4 mei dodenherdenking “begonnen” is in bijv. Ulrum, Eenrum en wie waren daarbij, en is er iemand die papieren/documenten/liturgieën heeft bewaard van zo’n herdenking???

graag z.s.m. uw reactie/verhaal/tips naar Henk Germeraad [email protected]

 

  • Heeft u misschien foto’s in uw bezit van een begrafenis die plaats heeft gevonden in gemeente De Marne of van een begrafenis van een inwoner van gemeente de Marne waar één of meerdere “drager”of misschien de voorganger bij op staat; ook die foto’s zijn van harte welkom. Ook foto’s van bijvoorbeeld werkzaamheden op begraafplaatsen binnen de grenzen van gemeente De Marne zijn van harte welkom.

 

  • Met bijna alle begrafenis/uitvaartverenigingen in gemeente De Marne hebben wij contact gehad, wellicht heeft u nog iets wat met een begrafenisvereniging te maken heeft in uw bezit ?
  • Denkt u , geen contact gehad met onze begrafenisvereniging? Zoekt u dan contact met ons a.u.b. ?

 

  • Heeft u een verzameling rouwkaarten/brieven/bidprentjes die we mogen lenen??

Voor foto’s en documenten telt; graag digitaal inleveren, ook is de mogelijkheid tot inscannen van een foto of kopiëren van documenten mogelijk.

Heeft u misschien nog tips of ideeën wat betreft deze tentoonstelling wilt u dan contact opnemen met;

Anita Valkema, Noorderstraat 21 Ulrum / [email protected] / 0595402641

Reacties