BMWE-gemeenten verbeteren regeling kinderen in armoede

Foto: dreamordonate.nl

De BMWE-gemeenten hebben een gezamenlijke regeling ontworpen voor de bestrijding van de gevolgen van armoede bij kinderen. Zij hopen hiermee het probleem van sociale uitsluiting beter te kunnen aanpakken.

Via de website kindpakket.nl kunnen ouders of verzorgers de aanvraag om steun regelen. De regelingen gelden voor het volgen van voortgezet onderwijs, een bijdrage voor een kinderfeestje, een kledingcheque ter waarde van 50 euro, een vergoeding voor het behalen van het zwemdiploma A en hulp bij schuldsanering van jongeren. Ook stellen de gemeenten een bedrag beschikbaar voor goede ideeƫn om kinderen te helpen.

Ook subsidiƫren de gemeenten de traditionele fondsen Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Deze stichtingen stimulerende deelname van kinderen aan sport, cultuur en welzijn.

Voor professionals komt een subsidie beschikbaar om maatwerk te kunnen leveren. Hiermee wil men gerichter, sneller kunnen inspelen op bijzondere situaties.

Uit onderzoek blijkt dat gemeenten in onvoldoende mate kinderen in armoede bereiken. Men houdt geld over. Eerder werkten de gemeenten De Marne, Eemsmond, Bedum en Winsum samen met een onderling afgestemde regeling voor de armoede bestrijding. Met de nieuwe regeling wil de toekomstige gemeente Het Hogeland het voor ouders en verzorgers gemakkelijker maken om ondersteuning te kunnen aanvragen, door de verschillende regeling op een website bij elkaar te brengen.

Reacties