Intieme, gezellige editie ‘Mens swing eens weer’

Foto: De MarneNieuws

In Mensingeweer, volgens Annie van der Lei, ‘de speeltuin voor grote en kleine mensen’ werd gisteren, zondag 10 september, voor het vierde achtereenvolgende jaar het muziekfeest ‘Mens swing es weer’ gehouden.

Het anders zo rustige dorpje, zeker nadat de N361 is omgelegd, was omgetoverd tot een waar ‘festivalterrein’. Molen Hollands Welvaart, het dorpshuis en de loods van voorheen garage Bakker waren de locaties waar opgetreden werd, maar wandelend over het Mensingeweersterbalkje kon het publiek zomaar ineens verrast worden door onvervalste bluesmuziek van Herbie (Harbert Grezel), die naast het watertje zijn hele hebben en houden had opgesteld.
  
De optredens van de drie bands waren prachtig. De Blue Grass Boogiemen, JazzSkabrass en The Sidekicks brachten wat het publiek ervan hoopte. De uitdaging voor de muzikanten was om op drie verschillende podia, in relatief korte tijd, naar een hoogtepunt in het optreden toe te werken, ze slaagden daar allemaal in.
Het muziekfestival ‘Mens swing es weer’ verdient veel meer aandacht en bezoekers. Het is intiem, gezellig, heeft met de molen en het ‘balkje’ een paar prachtige locaties en er was gisteren fantastische muziek.
   
  
De MarneNieuws maakte wat sfeerfoto’s en een kort filmpje.

 

Reacties