Opnieuw tbs voor levensbedreigingen 

Foto: publiek domein

Een 52-jarige inwoner van Pieterburen die zijn buurvrouw en een officier van justitie uit Groningen bedreigde, heeft voor de rechtbank in Zwolle opnieuw tbs met dwangverpleging gekregen. De bedreigingen deed hij vanuit de tbs-kliniek waar hij verblijft.

De zaak diende voor de rechtbank in Zwolle, omdat een van de aangevers een officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland is.

In 2014 kreeg de 52-jarige Petrus S. tbs opgelegd, omdat hij zijn buurvrouw had belaagd.

De man is er zeker van dat de buurvrouw zijn aardappelen vergiftigd heeft. Hij wilde, dat zijn buurvrouw dat zou toegeven en haar excuses zou maken.

De tbs-maatregel tegen S. loopt volgend jaar af. De man werkt niet meer mee aan behandeling en heeft aangegeven dat hij ‘een dodenlijst’ gaat afwerken. De rechtbank is van mening dat tbs met dwangverpleging de enige manier waarop de samenleving tegen de man beschermd kan worden.

De rechters vinden de feiten extra ernstig, omdat deze gepleegd zijn vanuit een tbs-kliniek. De tbs met dwang die hij nu opgelegd krijgt, kent geen maximumtermijn. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Cookieinstellingen