Gemeente grijpt in: Hyundai weggesleept

Foto: Berto Merx

In opdracht van de gemeente De Marne is vanochtend de zilverkleurige Hyundai weggesleept die al dagen de toegangspoort van de katholieke begraafplaats in Wehe-den Hoorn blokkeerde.

De kwestie van deze Hyundai begint tragische vormen aan te nemen. Twee weken geleden stond de auto enkele dagen bij de Dijkstertil in Leens op hinderlijke wijze geparkeerd. De eigenaar uit Leens had hem daar achter gelaten omdat de benzine op zou zijn, zoals een politiewoordvoerder toen verklaarde.

De wagen dook maandag weer op, geparkeerd aan de Warfhuisterweg, voor de poort van het kerkhof. Om half elf vanochtend was het bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk klaar met het vastzetten van de Hyundai op de bergingswagen.

De auto is naar de werkplaats van de gemeente in Leens gebracht. Daar kan de eigenaar hem komen ophalen tegen vergoeding van de kosten die voor het opbergen van de wagen zijn gemaakt, zo laat de gemeente weten. De stap van de gemeente De Marne is vooral ingegeven door de hinder die de auto kan opleveren bij begrafenissen door de blokkade van de kerkhofpoort.

Tekst en foto: Berto Merx

Cookieinstellingen