Respect van wethouder Kor Berghuis voor hulpverleners 

Foto: kor berghuis

Vanmorgen vond er voor de tweede keer in korte tijd een zwaar ongeval met dodelijke afloop plaats in gemeente De Marne. Verschrikkelijk voor betrokkenen en hulpverleners.

De altijd zeer betrokken wethouder Kor Berghuis schreef het volgende bericht op zijn Facebookpagina:

Respect. Trieste dag. 

Vanochtend de nodige sirenes en zwaailampen van veel hulpverleningsvoertuigen naar een ernstig ongeval op de Panserweg nabij Zoutkamp. Vrijwillige brandweer van Zoutkamp en Wehe-Den Hoorn, kraanwagen brandweer Groningen, ambulance, traumahelicopter, diverse politievoertuigen. Onvoorstelbaar dat in zo’n korte tijd zoveel mensen op de been zijn om hulp te kunnen bieden bij een ongeval. Helaas mocht alle hulp voor de betrokken automobilist niet baten. Ik wens de nabestaanden veel sterkte. Ook voor degenen die als eerste bij het ongeluk aanwezig waren en het zien hebben gebeuren is de nodige aandacht.

Veel mensen zijn er bij zo’n hulpverlening betrokken. Beroepsmatig, maar de grootste groep mensen die aanwezig is, zijn in dit geval de leden van de vrijwillige brandweerkorpsen van Zoutkamp en Wehe-Den Hoorn. Heb met eigen ogen mogen aanschouwen hoe zij bezig zijn met de hulpverlening, hoe zwaar dat het ook is. Aanpakken en doorzetten. De samenwerking tussen de beide korpsen is super. Geen egogedrag, nee het tegenovergestelde ze pakken het samen op.

Later vanochtend bij de nabespreking waarbij de vrijwillige brandweerlieden en ambulancepersoneel aanwezig waren, was er voldoende ruimte om met elkaar de hulpverlening na te bespreken. Hoe hebben ze het ervaren, wat is opgevallen, benoemen van aandachtpunten. Kortom ruimte om het verhaal te vertellen, je gevoelens kwijt te kunnen. En dat is goed. Aandacht voor elkaar. Je doet het samen, je beleeft het samen en dan mag je gelukkig je gevoelens onderling delen.

Ook de samenwerking tussen de verschillende disciplines van de hulpverlening is goed verlopen. Men luistert naar elkaar en men doet wat men moet doen.

Diep respect voor deze vrijwilligers die 24 uur per dag 7 dagen dagen in de week paraat staan om mens en dier te helpen als dat nodig is.

Kanjers !

Cookieinstellingen