Dode bij ongeval Zoutkamp

Op de Panserweg tussen Zoutkamp en Vierhuizen heeft zich woensdagmorgen een ernstig verkeersongeval voorgedaan. Een personenauto kwam in een flauwe bocht in botsing met een kleine vrachtwagen, bestuurd door een 28-jarige inwoner van Joure.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten met spoed uit naar het ongeval. De bestuurder van de personenauto, een 51-jarige man uit Baflo, bleek bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hulp mocht voor de man helaas niet meer baten. De man overleed ter plaatse

 

Twee inzittenden van de vrachtwagen, die drainagebuizen vervoerde, raakten niet gewond. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. De ongevallenanalysten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De personenauto, komend vanuit de richting Vierhuizen, raakte de zijkant van de vrachtwagen in de flauwe bocht bij het Panser. De auto kwam daardoor in een sloot terecht. De vrachtwagen met aanhanger begon te slingeren, botste tegen een boom en verloor een deel van de lading.

 

De provincie heeft de weg, die een complete chaos was, schoongemaakt. Berger Faber heeft de ernstig beschadigde auto afgesleept.

 

Tekst en foto’s: Ingmar Vos

Cookieinstellingen