Taarten bakken voor bestrijding kanker

Zwembad De Marne in Leens roept iedereen op om taarten te gaan bakken. De opbrengst hiervan is voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

De opzet van de actie is eenvoudig. Onder het motto ‘Het hele zwembad bakt!’ wordt iedereen opgeroepen  om rond 30 augustus thuis aan de slag te gaan met muffins, cake, taart. De producten van deze taartenbakkers worden dan op het zwembad uitgestald en verkocht. De opbrengst is bestemd voor de kankerbestrijding en komt ten goede aan het KWF.

De organisatie vraagt iedereen die met deeg en garde aan de slag wil, dit vóór 25 augustus bij de kassa van het zwembad te melden zodat men een overzicht heeft van wat men aan baknijverheidsproducten kan verwachten.

Op 30 augustus worden de bakwerkstukken feestelijk gepresenteerd en verkocht. Ook kunnen bezoekers op die dag een kop koffie nemen bij André Slik en Smul Houk, de kiosk van het zwembad. De opbrengst van deze koffie-actie is ook voor het KWF bestemd. De organisatoren laten weten dat eveneens vrije giften welkom zijn voor de actie.

Deze actie maakt deel uit van een langere traditie van het Leenster zwembad om jaarlijks een inzameling voor een goed doel te organiseren.

Reacties