Opening N361 met gratis ijs

De provincie Groningen heeft de werkzaamheden aan de provinciale weg in Lauwersoog (N361) succesvol afgerond. De weg is er nu veiliger, mooier en de doorstroming van het verkeer is verbeterd.

Om te vieren dat de weg voor de start van het zomerseizoen netjes is opgeleverd, deelde gedeputeerde Henk Staghouwer woensdag aan het eind van de middag ijsjes uit bij het nieuwe kruispunt tussen het Waddenkwartier en de vissershaven.

Onder toeziend oog van de vele pers, bleek dat ijs weggeven nog niet eens zo eenvoudig is. Ook al is het gratis. Sommige mensen vertrouwden het niet, anderen konden niet stoppen in de auto en een laatste groep deed niet eens de moeite om te stoppen.

Toch wist Staghouwer aardig wat bolletjes ijs te ‘verkopen’ en wie een ijsje had, genoot dan zichtbaar van de koele versnapering met dit warme weer.  

Nieuwe entree Lauwersoog

De kruispunten met de Strandweg en de Zeedijk (veerhaven) zijn vervangen door rotondes. Deze rotondes vormen nu de entree voor het verblijfsgebied Lauwersoog. Het kruispunt met de Kustweg (visserijhaven) is vervangen door een betonnen plateau, waarbij  automobilisten er nog extra op geattendeerd worden hun snelheid aan te passen.

Maximaal 60

De provinciale weg was een sterke fysieke barrière tussen de zeezijde en de meerzijde. Het weggedeelte tussen de Strandweg en de Zeedijk is nu een 60 kilometerzone geworden en versmald. De oversteekplaatsen van voetgangers en fietsers zijn geaccentueerd  met blauw asfalt en reflecterende betonbanden, waardoor het nu veiliger is om van de haven naar het meer te fietsen of te wandelen.

Cookieinstellingen