Fietstocht met gids door Waddenland Boerenland

Foto: waddenland.groningen.nl

Op zaterdag 22 juli a.s. om 11.00 uur organiseert Stichting Promotie Waddenland, in het kader van het project Waddenland Boerenland, een fietstocht door de regio Waddenland. Fiets mee tijdens de ‘Kom bij de boer over de vloer dagen’.

Gids Klaas Sijpkens, gepensioneerd boer, neemt de deelnemers mee langs akkers vol gewassen en vertelt onderweg wat er groeit en bloeit. Doel van het project is om inwoners en toeristen in de regio op unieke wijze in contact te brengen met boeren en het boerenleven. Om ze te laten zien waar hun voedsel vandaan komt, hoe dit verbouwd en verwerkt wordt en uiteindelijk op het bord van de consument terecht komt.

De start van de fietsroute is bij de kerk van Hornhuizen. De route gaat noordwaarts richting Waddendijk. Onderweg zijn er stops waar de gids vertelt over de gewassen die momenteel in volle groei en bloei op het land staan. Tijdens de stop op de Waddendijk komen de deelnemers meer te weten over landaanwinning, eendenkooien en graanvermeerdering. De route eindigt met een bezoekje aan een modern pootaardappelbedrijf. Om +/- 14.00 uur eindigt de tocht in Hornhuizen.

Aanmelden voor de fietstocht is aan te raden via: [email protected]. Graag eigen fiets meenemen.

Activiteiten Waddenland Boerenland De gehele zomer worden er activiteiten georganiseerd in het kader van het Project Waddenland. Tijdens de ‘Kom Bij De Boer Over De Vloer’ dagen zetten een aantal boeren in de regio hun deuren open en vertellen meer over bedrijf, werkzaamheden en gebruikte technieken. Tijdens de ‘Stel Je Eigen Maaltijd Samen’ routes kopen deelnemers de ingrediënten van een vooraf bekend gerecht rechtstreeks bij de boer. De boer vertelt ter plekke meer over het bedrijf, de werkzaamheden en over de gewassen en producten. Aan het einde van elke route is er een proeverij van het gerecht. De deelnemers krijgen tevens een recept mee naar huis. Op 5 augustus start de eerste in deze reeks: de BORRELPLANK route. Gevolgt door de SOEProute op 30 september en de HUTSPOTroute op 28 oktober.

Meer informatie over de fietsroute en de andere activiteiten is te vinden op: www.waddenland.groningen.nl/boerenland.

Cookieinstellingen