Prachtige WebApp voor Visserijmuseum Zoutkamp

Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

Op vrijdag 14 juli is onder grote belangstelling de WebApp van het Visserijmuseum gelanceerd. De multimedia WebApp is ontwikkeld door Sarah Stiles van Hogeland Films en werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Provincie Groningen en Loket Leefbaarheid.

Bezoekers van het Visserijmuseum kunnen nu met hun smartphone of tablet ‘QR codes’ scannen op objecten in het museum. Zodra de QR code gescand wordt, word je automatisch geleid naar meer informatie, video’s, 360 graden foto’s en historische opnames. Zo kun je een virtuele vaartocht maken op de ZK 4 Albatros en de ZK 31 Neptunus of luisteren naar een voormalig schipper die vertelt over de ondergang van zijn kotter in 1973. Terwijl je in de mijnzaal zit, maakt een geluidsopname uit 1960 duidelijk hoe de vis werd verkocht. Bezoekers worden steeds verleid om het boeiende verhaal achter het museum en de rijke collectie te ervaren.

Een voorproefje van de virtuele tour is te bekijken via app.visserijmuseum.com. Hier kun je door middel van 360 graden foto’s op de TÖN 2 staan, rondkijken in Siegerlida’s Hoeske of vanuit een vitrine de zeekapen van dichtbij bekijken. Deze preview is toegankelijk voor zowel desktop als smartphones en tablets, maar voor de ‘bonus media’ dien je toch echt het Visserijmuseum te bezoeken!

WebApp: app.visserijmuseum.com

Cookieinstellingen