Raadsleden BMWE op excursie in Winsum en De Marne

In aanloop naar de gemeentelijke herindeling hebben de raden van de vier BMWE- gemeenten een kennismakings-excursie gemaakt. Op deze manier leren de raadsleden Het Hogeland vast kennen.

Vrijdag werden de gemeenten Winsum en De Marne bezocht. In september volgt een bezoek aan Bedum en Eemsmond.

Winsum

De dag begon in verpleeghuis De Twaalf Hoven waar enthousiaste verhalen over De Tirrel werden aangehoord. Een plek waar jong en oud met elkaar onder één dak komen. School, kinderopvang, sport en ouderen. Allerlei activiteiten en zorg zullen in de Tirrel op een unieke wijze met  elkaar worden verbonden.

Hierna werd door vier wethouders bij de splitsing Meeden-Lombok/Netlaan het bouwbord van de gaslozewijk Munster onthuld. (voor meer over plan Munster klik hier)

Hierna werd, lopend of per kano, koers gezet naar het Boogplein, waar het gezelschap uitleg kreeg over de actuele stand van zaken en waar de gemeente samen met ondernemers mee bezig is.

De Marne

Het bezoek aan gemeente De Marne begon met een lunch bij coöperatie Klooster&Buren. Tijdens de lunch werden de raadsleden bijgepraat over de ontwikkelingen van de coöperatie. Ook was er ruimte om de werkwijze van de vitaliteitscoördinatoren aan de raadsleden te presenteren.

Na een rondleiding door het Oldeheem, de kerk en de Cloostertuin ging het gezelschap met rasse schreden naar Hornhuizen om het biologische bedrijf Waddenmax te bezoeken. Hier kregen de bezoekers een enthousiast verhaal over het bedrijf en over de verwerking van een gedeelte van hun eigen melk in zuivelproducten te horen.

Ook presenteerde Stichting Promotie Waddenland zich.

Tijdens de rondleiding konden de raadsleden van boeren-komaf zelfs even genieten van ‘het met de poten in de stront staan’ bij de koeien.

Op Lauwersoog werden de raadsleden bijgepraat over de ontwikkelingen op Lauwersoog.

De weergoden werkten gelukkig mee tijdens een wandeling in de haven.

Wethouder Kor Berghuis (De Marne) over de dag: “Een zeer geslaagde dag om eens bij elkaar in de keuken te kijken en te horen en zien wat de speerpunten van de gemeenten zijn. We wonen in een super gebied, waar veel reuring is.

We gaan er met z’n allen voor om de prachtige gemeente Het Hogeland te vormen.”

Reacties