OBS Octopus top fit

Vrijdag werd op Sportpark Eenrum de officiële B-Fit Sportdag georganiseerd voor OBS de Octopus.

Alle groepen deden mee aan het project van Huis van de Sport Groningen, die het belang van het sporten al meerdere jaren wil terug brengen naar de leerlingen van basisscholen.

Dit jaar is er gewerkt met een programma waar sporten met verenigingen centraal staat. Als afsluiting van dit jaar werd door Huis van de Sport Groningen en OBS de Octopus daarom een grote B-Fit Sportdag georganiseerd met vele sportactiviteiten. Daarnaast werd VoetbalTechniekSchool ‘Het Verschil’ ingeschakeld, waardoor het een fantastische sportdag werd. 

’s Ochtends nam de voetbalschool de kinderen onder handen. Met voetbalwedstrijdjes, techniektraining en behendigheidsspelletjes werden de kinderen op een leuke manier bezig gehouden. Veel plezier hebben en samen dingen doen.

Tussen de middag stonden de tafels vol ranja en met, door ouders, gesmeerde bolletjes. Het was voor de jonge sporters, die wel trek hadden.

En dat was wel even nodig, want de kleine lichaampjes hadden al veel energie verbruikt. Veel tijd hadden ze niet, want het middagprogramma begon een half uur later alweer.   

Het was een tocht langs 25 stations, variërend van Ezeltje Prik tot sjoelen, van basketbal tot spijkerbroek hangen. 

Ook kon jij je eigen smoothie in elkaar fietsen.

Er zaten voor iedereen wel wat onderdelen bij waar ie goed in was, zodat alle kinderen uiteindelijk veel plezier beleefden aan deze dag.

Reacties